Jump to content

Kupoprodajni ugovor gdje kupac plaća kreditom banke


Ribarica

Preporučene objave

Treba li u kupoprodajnom ugovoru gdje kupac plaća kreditom banke biti navedeno da se plaća kreditom, i koje banke: treba li i prodavatelj s bankom nešto dogovarati s obzirom da bi trebalo uknjižiti i hipoteku na ono što se kupuje. U kojem se trenutku ide u procjenu, treba li već napisan ugovor ili možda predugovor?

Hvala svima koji se jave!

Slobodno pišite i na e-mail: rajna.banovac@ina.hr

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo baš i nije ugovor koji ćes kupiti u narodnim novinama, radi vlastite sigurnosti bolje ti je angažirati odvjetnika koji će se pobrinuti da sve bude navedeno u ugovoru ili predugovoru, kapara, način isplate kupoprodajne cijene, clausula intabulanti, moment ulaska u posjed i dr., banka u svakom slučaju neće isplatiti kredit dok ne uknjiži hipoteku ili fiduciju u svoju korist a na teret nekretnine,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U kupoprodajnom ugovoru bitno je navesti koliki iznos kupoprodajne cijene ide putem kredita, treba navesti kod koje banke i po kojem tečaju (pitajte u banci jer im je to najbitnija stavka). Pazite u ugovoru koji će te datum staviti za isplatu u cjelosti odnosno dan stupanja u posjed nekretnine, uračunajte koliko će vremena trebati banci da odobri kredit (procjena, priprema ugovora i itd). Bitno je da će tabularna isprava ići naknadno. Što se tiće hipoteke, to će vam biti regulirano ugovorom o kreditu, isti će prodavatelj potpisati kao založni dužnik, tako da vam to ne treba u kupoprodaji. Procjena Vam ide kad se dogovorite sa bankom, ali sigurno nakon što im dostavite kupoprodani ugovor. Nadam se da sam malo pomogla.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija