Jump to content

zajedničko skrbništvo, posljedice


EARTH

Preporučene objave

Poštovani,

Otac djeteta i ja smo bili u vezi prije nego se beba rodila ali se nismo vjenčali. Dijete je priznao. Ono živi samnom i za sada se uspijevamo sami dogovarati oko alimentacije i viđanja pa još nisam kontaktirala CZSS niti sam sudski bilo što pokretala. Njegova odvjetnica mu je predložila da je najbolje za dijete da se odredi zajedničko skrbništvo nad djetetom, pa me zanima kakve posljedice mogu imati ukoliko pristanem? Često putujem u inozemstvo i naravno da će dijete putovati samnom, da li ću u tom slučaju morati tražiti njegovu suglasnost i u nizu sličnih situacija koje će nas snaći tokom života? Da li rođenjem, dijete automatski ima samo moje skrbnišvo ili je skrbnik i otac djeteta?

Unaprijed zahvaljujem na Vašem odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Oboje roditelja ima pravo roditeljske skrbi, bez obzira živjeli zajedno ili ne, ikad ili nikad.

Roditelj može biti lišen tog prava zbog vrlo teških kršenja djetetovih prava i jednako velikih zanemarivanja istih.

 

Što je točno odvjetnica mislila pod tim da sud odredi zajedničko skrbništvo, doista ne bismo mogli pouzdano znati, obzirom da ga trenutno imate i u ovom trenutku sada ne postoji ama baš nikakva razlika između vas dvoje u tom pogledu. Postoji mogućnost da je pod tim mislila da se susreti i druženja odrede dinamikom da dijete podjednako vremena provodi sa vama i sa ocem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U svakom slučaju predlažem da se obratite sudu ako ništa drugo da sve to što sada radite i dogovarate stavite na papir...sve je lijepo sjajno i bajno dok se neko nekome ne zamjeri ali isto tako zna biti i ružnih dana pa je ponekad mnogo bolje za djetetovo dobro da se neke stvari znaju tako da ipak ne radi svatko iz svoje glave...a dokle god se vas dvoje budete mogli kao odrasli ljudi dogovarati u svemu vjerujte to če biti najbolje za vaše dijete sve dok netko od vas ne počne misliti prije na sebe a onda na dijete...

predlažem da se obratite sudu u svakom slučaju tako al svakako u dogovoru sa bivšim prije se dogovorite o svemu u 4 oka i jednostavno recite mu za djetetovo dobro da bi bilo lijepo da sve to stavite na papir na sudu.-...probajte što bezbolnije doć do te teme....

svakako to je samo moje mišljenje odluka stoji na vama

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija