Jump to content

pričuva


marha

Preporučene objave

vlasnik stana nije placao pricuvu kojih 5 godina do danas,cca. dug 7000 kuna.pokrenut je ovrsni postupak na sudu te vjerojatno i zavrsen,dakle sto sad dalje,koje su sankcije,te moze li doci do prodaje stana bez znanja vlasnika ?(vlasnik je u inozemstvu te cijelo vrijeme nije primao nikakve preporucene posiljke,dakle nije imao nikakvog kontakta)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Buduci da sam novi ovdje a imam pitanje vezano za pricuvu, nadam se da ce ga netko vidjeti i odgovoriti... naime, pred nekih par godina imali smo predstavnika stanara koji je obracunavao potrosnju vode i skupljao novac za placanje vodovodu... ali nije uplacivao... dosla je opomena vodovoda na prilicno veliki iznos i sazvan je tajanstveni skup stanara gdje je tadasnji predstavnik, zajedno sa upraviteljem, predlozio da se dug vodovodu plati iz sredstava pricuve. Dio stanara koji nisu bili redoviti platise presutno su odobrili taj postupak dok je drugi dio stanara ispao blesav i opljackan... e sad, buduci da ne postoji nikakav pisani trag o odluci stanara da se tako nesto napravi a postoje pisani tragovi o izvrsenoj transakciji - moze li se pokrenuti kakav sudski postupak da bi se sredstva vratila natrag (da bi upravitelj i tadašnji predstavnik platili sto su uzeli) i postoji li neki zakonski rok u kojem je to moguce ili je nastupila zastara?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

poštovani

mene interesira slijedeće.....

ulica u kojoj živim ima nekoliko zgrada i upravitelja (manja upraviteljska kuća kojoj to nije primarna djelatnost)...pošto imam firmu , a taj upravitelj i nije baš najbolji dogovorili smo se da preuzmem njegove zgrade....proširio sam djelatnost i sada me zanima dali postoji neka opcija da mi prepusti poslove upravljanja nekim aneksom jer prikupljanje novih potisa bi moglo potrajati s obzirom da su zgrade večinski naseljene strancima koji su tu samo ljeti.....dakle ima li išta u zakonu da mi omogući da preuzmem poslovanje t.j. budem neka vrsta pravnog slijednika...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija