Jump to content

osporavanje očinstva


nana77

Preporučene objave

moze li mi neko pomoci ..evo ovako rastala sam se sa bivsim suprugom sa kojim ne zivim vise od dvije godine ali sluzbeni razvod je dosao u 12. mj 2009 kada sam ja vec zivjela sa novim partnerom sa kojim sam ostala trudna ..kad sam rodila od sluzbenog razvoda do trenutka kad sam rodila dijete proslo je manje od 300 dana ..a po nasem ljepom zakonu djete se automatski pise na bivseg supruga ...sastavila sam tuzbu zajedno sa novim partnerom i bivsim suprugom di smo naveli da sam ja i novi partner tuzitelji a bivsi suprug tuzeni ...svi zajedno smo potpisali i predali medutim dolazi nam rijesenje da se vraca tuzba radi dopune i ispravka buduci da istu treba dopuniti na nacin da se istom obuhvate sve osobe navedene u cl.286.st2 i cl 287.st2 obiteljskog zakona ...kako smo mi naveli sve u tuzbi jednostavno neznam sta mi fali i sta trebam vise napravit ......HVALA ..svaki savjet dobro dosao ...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Članak 287.

 

(1) Stranke u parnici radi osporavanja majčinstva su dijete, žena koja osporava majčinstvo, žena čije se majčinstvo osporava ili djetetov otac.

 

(2) Stranke u parnici radi osporavanja očinstva su dijete, djetetova majka i muškarac čije se očinstvo osporava.

 

(3) Ako se u parnici iz stavka 2. ovoga članka osporava očinstvo utvrđeno priznanjem, stranka je i muškarac koji osporava to očinstvo.

 

vama je ovdje bitan 2. stavak u kojem vam se navode stranke. u vašem slučaju, vaš partner koji želi da mu se utvrdi očinstvo, ne može biti stranka odnosno tužitelj. vi samostalno morate nastupiti kao tužitelj prema vašem bivšem suprugu.

dakle, vi navodite samo sebe tužiteljem,a vašeg bivšeg supruga tuženim. nakon toga vaš partner može svoje očinstvo utvrditi priznanjem očinstva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija