Jump to content

visina alimentacije


branko11

Preporučene objave

Pozdrav svima.

Tražim savjet ili neki slični primjer, jer smo supruga i ja pokrenuli sporazumnu rastavu braka. Zanimalo bi me par pitanja vezanih uz alimentaciju. Radi se o dvoje maloljetne djece, čije će skrbništvo dobiti njihova majka.Problem je u tome što se ne možemo dogovoriti oko visine alimentacije. Moja mjesečna primanja su oko 7000 kn. Ja kao otac djece ne bježim od plaćanja alimentacije, samo me zanima koliki iznos bi bio uredu da plaćam, ako vec idemo sporzumno a ne preko suda? Zanima me šta sve pokriva alimentacija i da li sam dužan uz alimentaciju plaćati djeci i vrtić i ostalo sta god zatreba? Da li je moguće da se iznos alimentacije umanji za dio ili za cijeli iznos kredita koji smo zajedno podignuli za uređenje stana, a kojeg za sad ja otplačujem, budući da sam svu imovinu na šta je kredit utrošen ostavio supruzi i djeci koja žive sa njom.

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

http://ius.bloger.hr/post/visina-alimentacijepredskolsko-dijete/1564234.aspx

 

alimentacija je pravo djeteta i oko toga nema dogovora

prema dogovoru akontaciju alimentacije uplaćuj na tekući račun majke a uplatnice čuvaj (kao dokaz uplate i izvršenja obveze).inače postojimi mogučnost da nakon odluke suda bude vršeno potraživanje prema odluci suda (ako ne postoju dokaz o plaćenoj akontaciji alimentacije).

sud određuje visinu alimentacije svojom odlukom.

 

ako je stan bračna stečevina

tužbom za utvrđivanje i podjelu bračne stečevine tražiti podjelu iste.

u bračnu stečevinu spada i kredit za uređenje stana .i on se djeli .

nakon sudskog rješenja 1/2 imovine ostavite na svom imenu ali istu i dalje koriste djeca i majka.

možete tražiti najam za svoj dio imovine

čime bi kompenzirali isplatu alimentacije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 mjeseci kasnije...

Dobar Dan

 

Trebam malu pomoc, uglavnom pomorac sam i iman placu oko 16 000 kuna mjesecni, iman i izvabracno dijete,zanima me koja bi bila moja alimentacija, dali se to gleda samo u postotcima od place ili to ima odredjen max za dijete, i dali se moze taj iznos koji ti je odredjen umjesto para dat priko potrebstina za dijete u stilu odjece, hrane... i prikazat se sve racunima??

 

Unaprijed zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"zanima me koja bi bila moja alimentacija,"

 

Visinu alimentacije određuje sud.

 

"dali se to gleda samo u postotcima od place ili to ima odredjen max za dijete"

 

Ne.

 

"i dali se moze taj iznos koji ti je odredjen umjesto para dat priko potrebstina za dijete u stilu odjece, hrane... i prikazat se sve racunima??"

 

Ne. Osim ako nemate u tom smislu sporazum sa djetetovom majkom koji ćete priložiti u spis, ali moram naglasiti da vam to ne vrijedi ako već postoji pravomoćna sudska odluka u pogledu visine uzdržavanja i morate znati da vam svi suci na jednak način ne gledaju na tako nešto.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prvo zahvaljujem na odgovoru

 

Znaci nemogu znat niti okvirno koliko ce bit moja alimentacija??? I sve ovisu o dogovru sa njom... cili problem je sta mi ona ko ona nestvara neke velike probleme nego njezina mater. Ja zaista neman nikakvih problema za placat alimentaciju svome dijetetu, ali mi smeta da od toga zive i ona i njezina mater, zato sam vas i pita dali je moguce taj iznos alimentacije umisto novaca dat u drugim stvarima, sve sta mi ona god kaze da dijetetu treba... Pa da tako i prelazi tu svotu alimentacije mene nije briga jer bi za svoje dijete sve ucinia... jel mi imate mozda koji savijet dat sta da ucinim.. jos trenutno nismo dosli do suda...

 

Unaprijed zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija