Jump to content

Ne bis in idem u prometnim nesrecama


ginkoforte

Preporučene objave

Ovako dali se vrijedi povlaciti na nacelo "ne bis in idem" u slucaju kad si prekrsajno kaznjen za voznju u alkoholiziranom stanju i platio si kaznu naravano znaci prekrsajni postupak is over.

Zatim uslijedi kazneni progon izazivanje prometne nesrece pod utjecajem alkohola st 172 cl 1 3.

To bi znacilo ako se provodi to nacelo podizanje kaznene optuznice bez voznje pod utjecajem alkohola u kaznenom progonu?

Ili se u HR ide na produljenje kaznenog djela...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

morate se u kaznenom postupku pozvati i to prvostupanjskom na načelo ne bis in idem i ukazati na presudu europskog suda za ljudska prava u strasburu na odluku u slučaju maresti protiv rh ukoliko je činjenični supstrat identićan ne mogu vam ponovno suditi samo pratite postupak općinski sud pa županijski sud pa vrhovni sud pa ustavni sud pa europski sud za ljudska prava u strasburu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da podnio sam zalbu vrhovnom sudu...jer sam prekrsajno osudjen za voznju u alkoholiziranom stanju i uredno ju platio pa sad po tom ne bis in idem nebi se moglo po nekoj novijoj praksi suditi i u kaznenom postupku za skrivljenje teske prometne nesrece pod utjecajem alkohola!

A postupak mi je trajo jako dugo 4 godine pa u doba prvostupanjske presude jos to nije bilo poznato za tu konvenciju a valjda ce proc ako ne prodje idemo dalje!

 

AKO NE POKUSAS U STARTU SI IZGUBIO!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

baš me zanima odluka Vrhovnog. Naime, kao što ste i sami naveli osuđeni ste prekršajo zbog alkohola, ali ne i zbog činjenice da ste tom prometnom nesrećom prouzročili tešku tjelesnu ozljedu/smrt jedne ili više osoba-upravo iz tog razloga smatram da vam neće pomoći pozivanje na načelo ne bis in idem i marestia.... pa javite što je Vrhovni rekao

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

ok javim svakako!cim saznam a to nece biti skoro jer nejverujem da su tako brzi.

E da i nesjecam se tocno zbog cega sam sve prekrsajno osudjem znam da je alkohol sto posto ali dal je jos iceg bilo u prekrsajnoj prijavi nesjecam se tocno.Samo sam platio na rate i nisam se zamaro...sva sreca pa sam sacuvo uplatnice pa....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija