Jump to content

Molim savjet!


nightrider974

Preporučene objave

Postovani, zapoceo sam pravnu bitku za priznavanje statusa branitelja i dragovoljca jos davne 2005.godine. U prvom postupkuje upravni sud presudio u moju korist i vratio predmet ponovno u obradu. MORH je opet, naravno, opovrgavao cinjenice i dokumentaciju koju je izdao te je predmet opet zavrsio na upravnom sudu.

U proljece 2010 godine dobio sam rjesenje da se predmet na upravnom sudu obustavlja zbog promjene zakona o braniteljima 2009. Tu je i "prestala" moja pravna bitka. Mislio sam sve pustiti kvra...

Prije tjedan dana prijatelj mi je rekao da je Ustavni sud RH presudio u korist tuzitelja , 12 mjesec 2010, tj. branitelja koji su imali isti slucaj obustavljanja postupka i proglasio izmjene zakona o braniteljima, tj. dio koji se odnosi na datume podnosenja zahtjeva za priznavanje statusa, nezakonitim.

 

Sada me zanima sto dalje? Zakon do danas nije izmjenjen. Dali ce se cijeli postupak ponavljati ukoliko izmjene zakon o braniteljima i zapoceti sa trazenjem priznavanja statusa otpocetka ili upravni sud obustavljene postupke nastavlja gdje su stali?

 

Unaprijed zahvala na odgovorima!

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija