Jump to content

da li osiguranje potražuje isplačenu odštetu od nekog


flyby

Preporučene objave

Imao sam prometnu nezgodu u kojoj sam bio kriv. Zabio sam se u stražnji dio vozila ispred sebe. Ispunili smo europsko izvješče. Zanima me ako čovjek traži odštetu za tjelesne ozljede npr. trzajna ozljeda vrata od osiguranja i dobije ju da li će mene osiguranje teretiti za njemu isplačeni iznos.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

malo je neozbiljno od potpetice davati ovako površne savjete, naime, možete biti terećeni za povrat novca isplaćenog za naknadu štete najviše do visine 12 prosječnih neto plaća u RH ukoliko ste vozili pod utjecajem alkohola, u pravilu većem od 0,5 promila, a nekad se možete izvući i sa 0,8 promila. iznos za trzajnu ozljedu vrata može varirati, naravno ovisi o težini ozljede i posljedicama, najčešće zbog smanjenja životne aktivnosti. sudska praksa priznaje 15 000 kn za 5-10 % smanjenje, ali to je samo neko približno stajalište.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

flyby je napisao:

Ispunili smo europsko izvješče.

 

aldricus14 je napisao:

možete biti terećeni za povrat novca isplaćenog za naknadu štete najviše do visine 12 prosječnih neto plaća u RH ukoliko ste vozili pod utjecajem alkohola

Apsolutno netočno.

 

Ako su samo ispunili europsko izvješće, znači bez policije i alkotestiranja, mogao je biti i mrtav pijan, a da ga se niti najmanje ne može teretiti po regresnom zahtjevu, jer o stanju eventualne alkoholiziranosti vozača nema nikakva dokaza.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija