Jump to content

Iznajmljivanje radnika


Plere

Preporučene objave

Zanima me mogućnost najma radnika jedne tvrtke drugoj. Radi se o stručnom radniku koji je zaposlen u našoj firmi koja se bavi projektiranjem električnih sustava. Taj zaposlenik bi vodio projekt izgradnje elektrane i za to vrijeme bi radio unutar tvrtke investitora elektrane (radio bi u uredu druge tvrtke cca godinu dana). Pitanje je kako pravno uobličiti taj odnos?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Drage kolege,

posebno me razveseli kada, nakon što ste odžalovali na drugim dijelovima ovoga foruma o tome kako je teško naći posao, kako je sve "namješteno" i kako se poslodavci neprimjereno odnose prema svojim zaposlenicima, naiđem na poruku u kojoj se referirate prema radnicima kao stvarima koje se ustupa ili iznajmljuje!!!!!!!! :palacdolje::-o:rigoleto: :tupan: :psuje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jadranka73 je napisao:

Drage kolege,

posebno me razveseli kada, nakon što ste odžalovali na drugim dijelovima ovoga foruma o tome kako je teško naći posao, kako je sve "namješteno" i kako se poslodavci neprimjereno odnose prema svojim zaposlenicima, naiđem na poruku u kojoj se referirate prema radnicima kao stvarima koje se ustupa ili iznajmljuje!!!!!!!!

 

Sorry, ali taj "jadni radnik" sam ja i moja želja je ići u "najam", samo me zanima kako to izvesti da sve bude legalno. :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
  • 7 mjeseci kasnije...

Poštovani,

pročitavši dolje navedene upite te odgovore još uvijek mi nije jasan odgovor vezano za iznajmljivanje radnika. Naime nigdje u Zakonu o radu ne piše da se radnik može iznajmljivati tj. unajmiti od strane jedne tvrtke drugoj osim Agencija. Imam isti slučaj u firmi i ako radim ugovor o najmu radnika, pod djelatnostima upisanim u sudski registar nije navedeno da je jedna od njih i iznajmljivanje radnika te mi je rečeno da je to nemoguće provesti. Da li i koja druga solucija postoji i da li postoji bilo kakav članak u Zakonu o radu koji to dozvoljava tvrtkama koje nisu Agencije za zapošljavanje.

Hvala unaprijed na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postoji, dio kod pripravništva. Mislim da većina državnih tijela radi nešto slično, samo na drugačiji način.

 

Također se slažem s kolegom otprije da to nije ok, jer ako netko već radi u jednom društvu i ima radno mjesto kojim je recimo zadovoljan, a u slučaju poremećaja u radu društva i tehnološkog viška ga šalju u drugo društvo ( državno tijelo), a na njegovo mjesto ne dođe nitko ili još gore, dođe netko s drugog radnog mjesta, dobijemo samo grupu ljudi koja jedina ima posao s plaćom i popratnim stvarima.

Ionako smatram da zapravo ima posla i preko glave, posebno za pravnike, kad uđeš u neki odvjetnički ured, naslagane hrpe spisa i svi se žale na manjak ljudi, a istovremeno se gube radna mjesta i režu troškovi?

Problemi u prilagodbi sustava? Princip održivog razvoja u najgoroj maniri ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ima još jedan problem. Čitala sam zakon o radu vezano za priču za pripravnika i iznajmljivanje radnika - to može držati vodu samo u slučaju pripravnika a ne nekoga tko radi u tvrtki već 3 godine. Možda jedino napraviti ugovor o poslovnoj suradnji i navesti da će firma xy odraditi poslove za firmu yx sa svojim kvalificiranim kadrom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija