Jump to content

Trebam savjet, nasilje u obitelji, rastava


lou

Preporučene objave

Bila bih vrlo zahvalna ako mi netko može dati savjet na ovu situaciju. Naime, moja majka je žrtva nasilja u obitelji, ali za to nema nikakve dokaze, međutim ima dokaze o tome da ju moj otac vara i napokon ga je odlučila napustiti. Moj prijedlog je bio da promjeni bravu na ulaznim vratima i da ga obavijesti o rastavi putem telefona i da se ne suočava s njim jer je nasilan, međutim od je suvlasnik kuće. Što bi se dogodilo ako ona projeni brave? Bila bih vrlo zahvalna na skorom savjetu ili prijedlogu što činiti dalje jer joj je vrijeme za djelovanje ograničeno. Unaprijed hvala!

 

Želim još nadodati da uzmete u obzir da je majka u nezavidnoj financijskoj situaciji i teško da si može priuštiti razvod i odvjetnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dok vam se netko sa pravnim savjetom ne javi pokušajte razmisliti o ovome.

pokušajte biti nepristrani, odnosno pomozite roditeljima da sagledaju bit problema i da se raziđu (ako je to neminovno) ili da se pomire te krenu ispočetka. možda oboje shvate da i vas uvlače u nešto sa čime nebi smjeli imati veze te i vama rade probleme na taj način. ne tražim da se ne uplićete ako nasilje eskalira no pokušajte im dati do znanja da ih i dalje volite i želita kao roditelje jer su te stečevine nepromjenljive. promjenom brave samo ćete povećati razmirice, a pravno on ima jednaka prava kao i vaša majka da ostane u kući. kako biste se osjećali da on promjeni brave. ako je u pitanju alkohol, radi se o bolesti koju je moguće liječiti, a tu tek trebate ocu kao podrška.

 

sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija