Jump to content

odredbe novog ovršnog zakona


drvotokarija

Preporučene objave

Poštovani,

 

molim Vas za savjet. Sudjelovali smo na javnom nadmetanju gdje je se za ozbiljnost ponude tražila bjanko zadužnica. Zvali smo ured javnog bilježnika gdje su nam rekli da stara bajnko zadužnica ( gdje je ovjeren samo potpis) vrijedi i kao takvu smo priložili ponudi (nismo bili upoznati za novi ovršni zakon, tj. novi pravilnik o obliku i sadržaju zadužnice). Danas smo dobili zapisnik gdje je navedeno da je naša ponuda prikladna i pravilna, ali neprihvatljiva zbog članka 84. st.1 točka 5 i 7 Zakona o javnoj nabavi. Zanima me dali postoji nekakav rok do kad se još mogu upotrebljavati stare ovjerene zadužnice ili nekakav rok prilagodbe novom zakonu? U biti me zanima dali postoji nekakva pravna osnova za žalbu i što možemo eventualno poduzeti kako bismo riješili ovaj problem. Nadam se da mi netko pomoći...unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

stare zadužnice se ne mogu upotrebljavati nakon stupanja na snagu novih propisa (ovdje mislim na stare obrasce).

Međutim stare zadužnice koje imaju svojstvo ovršnosti, dakle koje su ovjerene i dalje vrijede jer su ovršne isprave, pa iako niste naveli točne datume rekao bih da imate osnove za žalbu, jer ne gleda se izgled isprave nego svojstvo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija