Jump to content

Izjava temelj za samovlasništvo


speranza

Preporučene objave

Kuća ima 2 suvlasnika u idealnim dijelovima. Na temelju dane mi izjave suvlasnika kuće , pokrenuo sam postupak pred sudom za vlasništvom nad parcelom koja nam je od Grada prije 20 godina dana na zajedničko korištenje zbog gradnje kuće, a meni u posjed .

Daje mi prvu Izjavu potvrđenu kod bilježnica u kojoj je rečeno da se kao suvlasnik slaže da se pokrene postupak pred sudom za dobivanje vlasništva ali da ne želi nikakve troškove i da će bez ičijeg pitanja , kada to bude pravno moguće, bez naknade, izvršiti prijenos vlasništva na mene.

Postupak pred sudom je pokrenut i zemljište smo dobili u suvlasništvo. Nakon toga isti taj suvlasnik ovjerava novu izjavu kod bilježnika kojom kaže da se prva djelomično mijenja, tj. da se i dalje slaže da se pokrene postupak i da i dalje ne želi troškove ali da se prihvaća vlasništva.

Znam da se izjave mogu mijenjati ali ovdje je u pitanju vremenski slijed, da li je suvlasnik mogao mijenjati izjavu. Da li možete sugerirati prema kojem zakonu i člancima je prvobitna izjava važeća i nepobitna.

Da li izjava može biti temelj da pred sudom pokrenem parnicu da je dužan mi izdati tabularnu ispravu za samovlasništvo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija