moxica objavljeno: 2. travanj 2011. Dijeli objavljeno: 2. travanj 2011. Imam jedno pitanje! U slučaju da otac ima dva sina i jednom sinu tijekom svog života darovnim ugovorom daruje svu imovinu a drugom ništa, ima li u tom slučaju drugi sin pravo na nužni dio povratom dara(ili bar pola nužnog dijela)? Bez obzira kada je ugovor sklopljen? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Angie007 odgovoreno: 3. travanj 2011. Dijeli odgovoreno: 3. travanj 2011. Ima pravo tražiti povrat darova što su dani njegovom bratu bez obzira kad su učinjeni, a darovi će se vratiti koliko je potrebno da bi se dopunio nužni dio(koji iznosi 1/2 od onog što bi naslijedio na temelju zakonskog nasljeđivanja). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
inazg odgovoreno: 4. travanj 2011. Dijeli odgovoreno: 4. travanj 2011. ja živim u kući čije sam 1/4 vlasnica, mama ima 1/2, a sestra 1/4 kao i ja. Nmjeravam predati zahtjev za razvod braka i zanima me ima li(još uvijek) suprug pravo na nužni dio nakon 17 godina braka i moram li mu ga ja dati bez obzira što nije ulagao u kuću sve ove godine.Još samo molim za pojašnjenje što se podrazumijeva pod ulaganje u nekretninu... unaprijed zahvalna Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.