Jump to content

što ako direktor d.o.o-a da otkaz


bubaivci

Preporučene objave

pozdrav!

Molim Vas savjet!

Direktor sam u d.O.o. firmi i iskreno ne sviđa mi se način poslovanja i željela bih se maknuti sa tog radnog mjesta, odnosno dati otkaz.

S obzirom da su sad na vidjelo izašla neka dugovanja od prethodne godine, bojim se da se ne bi mene teretilo za to i iskreno želim se maknuti sa ovog radnog mjesta.

Zanima me dali sam igdje zakonom vezana za te dugove i što sam u mogućnosti napraviti!

 

Hvaaaaaaaalaaaaaaaa!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možete dati ostavku u pisanom obliku, jer nitko vas ne može natjerati da budete direkzor protiv svoje volje, jedino pazite da ne date otkaz baš u neko "nevrijeme" za društvo. Ako postoji važan razlog za ostavku, ona stupa na snagu odmah uručenjem ostavke, a u suprotnom po proteku 15 dana od njenog izjavljivanja. Za dugove član uprave društva ne odgovara, ali postoji moguća odgovornost uprave po čl. 252. ZTD-a.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I ja bih se priključio ovoj temi :-?

Zanima me da li je bivši direktor firme koja nije pod stečajem ali je već godinu dana u blokadi, te nema zaposlenih i ne funkcionira još uvijek ODGOVORNA OSOBA :misli: (osim vlasnika firme).

Bivši direktor je prije godinu dana dobio otkaz te je prijavljen na burzu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"ostavka u nevrijeme" znači da se ostavka ne bi trebala dati u nezgodno vrijeme za društvi, npr. neposredno prije sklapanja nekog važnog pravnog posla, potpisivanja ugovora i sl., budući da društvo može ako zbog te iznenadne ostavke koja je dana bez važnog razloga može pretrpjeti štetu i traćiti njenu naknadu on bivšeg direktora. Kao što sam već rekao, ostavka djeluje odmah ako postoji važan razlog i tu je sve o.k., ali ako direktor da ostavku samo da pokaže "mišiće" društvu, a da nema važan razlog, tu može biti problema i zato treba biti oprezan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bez obzira što netko upisan u sudskom registru, ako je dao valjanu ostavku u skladu sa ZTD-om, tada on više nije direktor niti odgovorna osoba, ali samo od trenutka kada je ostavka dana, dok za razdoblje prije ostavke normalno da je bio ovlaštena osoba. Ako netko nakon ostavke povjerenjem u javne knjigu sudskog registra tereti direktora za period nakon ostavke, direktor će lagano dokazati da za taj period nije član uprave tako da će kao dokaz pokazati svoju ostavku u pisanom obliku koja je zaprim ljena u društvu ili npr. da je poslana preporučenom pošiljkom društvu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija