Jump to content

Povratak na posao


Zaba

Preporučene objave

Nadam se da cete mi pomoci- savjetom, iskustvom, misljenjem, idejom...kolika je mogucnost naci posao nakon bebi pauze od nekih 5 godina? Da li poslodavcima ipak igra ulogu toliko vremena? I kako popuniti "rupu" u zivotopisu koja je bila pauza majcinstva?? *ako je to uopce rupa, jer biti mama i sa djecicom je predivno iskustvo... :-) Ili jednostavno receno, kakvo je stanje na trzistu za jednog pravnika nakon toliko godina...(a nije da ne pratim zbivanja i zakone i....znam da je potraznja i za pravnicima uz 350.000 tisuca nezaposlenih slaba...

Molim misljenja! :wavey:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bitno je htjeti raditi i biti dobar u poslu. Ne obaziri se na komentare tipa šta si radila 5 godina. :roll: Ovako, to što imaš djecu, sigurno je minus (nažalost) jer je većina poslodavaca neandertalskog poimanja savršenog radnika. Ako imaš kojih 40-ak godina, šanse su još manje.

I šećer na kraj. Bravo, jer djeca su bitnija od svakog, pa i ovog posla. :clap: Jer ne mogu ti ni nabrojati koliko znam uspješnih pravnica/odvjetnica/sutkinja koje imaju i posao i obitelj. Hoću reći, većina žena je ipak udana i ima djecu. I zato, naprijed, samo grizi, ova pauza te samo mogla lijepo odmoriti od posla i pripremiti za nastavak uspješne karijere. Naravno da će ti trebati i pomoć obitelji, a što se posla tiče i malo sreće i puno upornosti, ali sigurna sam da ćeš uspjeti. GO FOR IT! :thumbs:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pridružujem se prethodnom postu. I ja sam pauzirala 3,5 godine i uživala u svemu sa svoje dvoje djece od trudnoća pa dalje. Kad sam rodila prvod dijete, muž je sugerirao da položim pravosudni, nađem posao pa onda drugo. No, kako sam imala pune 32. kad sam dobila prvo dijete, instikt mi je kazao da se ne igram s prirodom i idem najprije na drugo dijete.

Sad čekam da me pozovu na posao (po rješenju o prijemu u službu) i nekako polako planiram da možda za 1 g idem na treće dijete. Dobiti posao je jaaaaaaaaaakooooooooooo teško i toplo preporučujem da se boriš svim snagama i ustraješ i ustraješ i....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem na ohrabrujucim rijecima!!

Promatrajuci stanje na trzistu rada, polako sam vec pocela gubiti nadu, ali kad ja zapnem..

.Usput, imam 35 godina.

da niste možda rodili petorke?

Ne, u pitanju su nakon prvog djeteta dvojke,znaci troje djecice.To i jeste ono sto me je zabrinjavalo kad sam postavila pitanje - ljudska radoznalost- pitanje zasto mam ne radi ( a kao otimaju se za mene...haha)

Vrijeme sa djecom je nesto sto je nenadmasno vrijedno- a djeca tako brzo rastu- pa zar biti majka nije jedna vrsta zanimanja??...

Kako si moj ostanak kod kuce mozemo priustiti, eto, mama uziva..no, vrijeme leti i sad zelim ici naprijed odn. nastaviti...Svoj faks i radno iskustvo ne vidim kao baceno vrijeme. A naravno i zaradjivati i uciti (uciti- to ionako ide cijelog zivota... :-):-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija