Jump to content

Pravo na mirovinu


bracanka10

Preporučene objave

bracanka10 je napisao:

Zahvaljujem na informaciji. Dokumentaciju posjedujem,imam 15 god. radnog staža.Zanima me, ima li doktor pravo odbiti molbu za procjenu radne sposobnosti?

 

Da, može vas odbiti . Zato se posavjetujte najprije sa njim i vidite koju sve dokumentaciju trebati imati kako bi vam on napisao IN-1 obrazac jer isti obrazac mora biti popraćen odgovarajućom medicinskom dokumentacijom.

 

Ako imate priznat status hrvi-a to vam ne daje garanciju da če vas vještak hzmo-a proglasiti radno nesposobnim ( može a nemora ) .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postupak dosta traje (pogotovo za one koji nisu u radnom odnosu) pa zbog toga što prije počnete s postupkom to bolje.

 

Nako što vaš liječnik napiše obrazac IN-1 i nakon što vi to odnesete zajedno s ostalim potrebnim papirima na mirovinsko, proći će otprilike 3-4 mj dok vas ne pozovu s mirovinskog na vještačenje, a zatim čekanje od nekih 4-5 mj. na rješenje, pa eventualna žalba, tužba itd.

 

Ove vremenske okvire uzmite s rezervom, jer to ipak zavisi od slučaja do slučaja,od referenta do referenta, od područne službe mirovinskog itd. To su neke moje procjene temeljene na nekom prosjeku po mojim saznanjima.

 

Puno sriće!

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana,

nedavno sam i ja predao papire za ocjenu radne sposobnosti (ni ja nisam u radnom odnosu, a nemam ni hrvi za razliku od vas), pa ću vam objasniti što trebate napraviti.

 

Kopirajte svu medicinsku dokumentaciju koju imate i odnesite to svom liječniku. On će kopije ovjeriti pečatom i ispuniti potrebni obrazac. U uredu za obranu izvadite potvrdu da ste hrvatski branitelj. Obrazac, kopije i potvrdu predajte na mirovinsko. I to je to.

 

Ja sam isto napravio 23.03.2011. g. i već 18.04.2011. bio sam pozvan na pregled. Rečeno mi je da ću dobiti profesionalnu mirovinu i da papiri idu na kontrolu u Zagreb i da će za tri do četiri tjedna stići odgovor iz Zagreba.

 

Sretno :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija