Jump to content

Novi izračun mirovine


Hanza

Preporučene objave

U mirovini sam od 3. 2007. godine, pripadnik MUP SJP u općoj bez HRVI. Nisu mi potvrdli HRVI te nakon dvije godine ponovno pokrečem postupak i ostvarujem status HRVI.

MUP mi utvrđuje novo zvanje i to od 3. 2007. od dana umirovljenja. Na osnovu toga mirovinsko radi novi izračun mirovine, veči čin, HRVI. Navode da su ispunjeni uvjeti prema članu 122 ZOMO. Zanimaju me vaša iskustva dali u tom slučaju kod novog izračuna mirovine uzimaju osnovicu za čin iz godine koja prethodi umirovljenju ( tako je u ovom rješenju) ili osnovicu za čin iz 2010 godine. AVM su uzeli iz 2009. u iznosu od 58,37 kn.

Nadam se da ste razumjeli pitanje, dali ima osnove za pisanje žalbe na rješenje ili ne?

Uz to me zanima a s obziri+om da je MUP priznao viši čin od 2007. dali ima osnove za traženje bilo kakve razlike mirovine svih tih godina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

S obzirom da sam već nekoliko puta postavio slično pitanje, ali mi još nitko nije odgovorio konkretno probati ću još jednom.

 

U mirovini sam od 2003. po članku 11 prema zakonu o MIO DVO zbog profesionalne nesposobnosti. Pošto sam ostvario status RVI i pošto mi se stanje pogoršalo želim napraviti obnovu postupka.

Zanima me da li se kod obnove postupka uzima AVM i osnovica za čin iz one godine kada sam umirovljen tj. 2003 ili se uzima iz one godine kada je zahtijevana obnova postupka zbog opće nesposobnosti tj. 2011

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koje godine si ili su oni pokrenuli obnovu postupka prema novim rješenjima.

Pretpostavljam da si dobio rješenja i otišao na mirovinsko sa zahtjevom za obnovom postupka zbog bitnih promjena koje mogu utjecati na stanje mirovine.

Isto tako pretpostavljam da su s tim datumom na mirovinskom napravili zahtjev za pokretanjem postupka.

Dakle ako je to bilo prošle godine uzima se avm iz 2009., po mojem razliku nečeš ostvariti jer je tvoj zahtjev od onog dana kod si postavio zahtjev za obnovom (neovisno što nije tvoja krivica-nešto slično je i sa povratom onog poreza koji je uplačen naknadno).

Dakle nekako mi se vidi da nečeš moći povuči razliku u odnosu na datume iz rješenja. (a koliko sam shvatio to i je bit svega, da se dobiju zaostaci.)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija