Jump to content

ovrha - zavrzlama


elvina0162

Preporučene objave

Pozdrav svima!

Imam pitanje vezano uz ovrhe na temelju starog i novog ovršnog zakona.

 

Radnik ima dvije ovrhe koje se provode po starom ovršnom zakonu, i koje čine 1/3 plaće radnika.

 

U 2011. god. fini je dostavljena nova ovrha i radnik otvori račun na koji se treba isplatiti zaštićeni dio plaće i fina o tome obavijesti poslodavca.

 

Što sada i kako postupiti??

 

Na temelju ovrha koje se provode po starom zakonu radniku je opterećeno već 1/3 plaće i taj dio se isplaćuje ovrhovoditeljima. Budući da je sada otvoren novi račun na koji mora ići 2/3 plaće koji iznos treba uplatiti na zaštićeni račun?

 

Odnosno, mora li se od neto plaće prvo uzeti 1/3 koja se ovršava na temelju ovrha donesenih po starom zakonu pa onda iznos koji preostane podijeliti na način: 2/3 preostalog iznosa na zaštićeni račun, a 1/3 na račun odakle će fina ovršavati ovrhu iz 2011. god.?

Ako ne, kako postupiti, jer fina ima samo ovrhu iz 2011. god. po kojoj će postupati, pa ako se uplati 2/3 cijele neto plaće na novi račun a ostatak na stari sa kojeg će fina ovršavati, što se događa sa iznosima koje je do tada poslodavac isplaćivao ovrhovoditeljima na temelju ovrha po starom zakonu?

Za te ovrhe fina ne zna jer su dostavljene samo poslodavcu....

 

Molim vas pomozite....

 

HVALA!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

poslodaca od neta obustaviti 1/3 ako je manja od prosjećne plaće RH, ako je veća od prosjećne plaće RH 1/3 od prosjećne plaće ovršenika)ostatak na zaštićeni račun, to su ovrhe koje su ranije zaprimljene, nakon što se izmire ti ovrhovoditelji i poslodavac više ne bude u obvezi postupati po dostavljenim ovrhama postupiti po nalogu za uplatu na zaštičeni račun

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija