Jump to content

Koga zakon štiti?


labirint

Preporučene objave

Postoji li ikakav zakon ili bilo kakva mjera koja će natjerati budućeg (razvod još službeno nije gotov) bivšeg muža da mi financijski pomaže, tj. otplaćuje svoj dio duga.

 

Naime, u braku smo digli nekoliko kredita (na moje ime) koje ja otplaćujem svo ovo vrijeme, za dijete već 2 godine ne daje ništa (toliko traje postupak za razvod) a meni stižu sudske tužbe radi neplaćanja raznih računa.

 

Zar je moguće da on za ništa neće odgovarati pošto radi na crno i prema zakonu nema primanja, a ja kao samohrana majka sa malodobnim djetetom moram životariti jer moram i njegov dio duga otplaćivati.

 

Štiti li itko nas?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Vam na brzom odgovoru.

 

Moj odvjetnik je u pismenom podnesku zatražio privremenu mjeru uzdržavanja djeteta, i usmeno sam objasnila u kakvim sam financijskim problemima, ali ništa od toga jer nikakvo rješenje do danas nisam dobila. Čak sam išta i kod predsjednika suda da mi požuri postupak razvoda ne bi li što prije počela isplata alimentacije.

Tada bar mogu dalje rješavati probleme jer imam zakonske mogućnosti. Ovako grcam u dugovima a on uživa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemate nikakve koristi od razgovaranja, sve morate pismenim putem.

 

Sada pošaljite dopis predsjedniku suda u kojem ga obavještavate da sudski postupak posl. broj ___u kojem se odlučuje o legitimnim pravima vašeg mldb. djeteta, uzdržavanje te susreti i druženja, traje već toliko i toliko, te vam nije jasno kako je sudski postupak u trajanju od___ godina u interesu djeteta starosti ___ kada je za dijete te dobi mjesec dana kao čitava vječnost?!.

 

I pri dnu

 

Na znanje:

MINISTARSTVO PRAVOSUĐA

n/p gosp. D.B./Ministar

Dežmanova 6

10000 Zagreb

 

Oni će onda u skladu sa svojim ovlastima zatražiti očitovanje suda zbog dužine trajanja postupka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Shvatila sam da od razgovora nema ništa jer me sudac, kad želim nešto reći ili objasniti, odmah prekine govoreći da imam odvjetnika koji me zastupa i da on govori u moje ime. Smatram, kao pravni laik a nadasve kao čovjek sa velikim problemima, da je nedopustivo da nemam prava nešto kratko objasniti ili njegove (suprugove) izjave demantirati jer je u pitanju moje dijete i naša budućnost, a ne prepucavanje o visini salate kod bakica na pazaru.

 

Što se tiče odlaska kod predsjednika suda možda nisam dovoljno objasnila. Sudac koji vodi moj slučaj zakazao je ročište nekih mjesec dana nakon mog razgovora kod pred. suda i naravno da mi je to indirektno zamjerio. Koliko sam shvatila to je bilo zadnje ročište ali niti jedna riječ nije bila o alimentaciji ili privremenoj mjeri uzdržavanja.

 

Zanima me je li sudac pogriješio što u više od 2 godine, koliko traje postupak razvoda, nije zatražio privremenu mjeru?

 

Mogu li nešto u međuvremenu napraviti ili da čekam rješenje pa da onda vidim što i kako dalje.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija