Jump to content

Molim po koracima - prijedlog za pokretanje stečaja


ninanana

Preporučene objave

1. Kome se obratiti za "izradu" prijedloga? Je li Zakonom utvrđeno tko to radi ili možeš sam?

 

2. Znam da je kod bilježnika potrebito ovjeriti konto nulu, odnosno popis imovine, što je još od dokumentacije potrebno kao dokaz Sudu?

 

3. Traže li se na uvid izvješća, jerbo ih nemam radi toga što nemam odvojenu jednu od druge godine u programu - imam dug prema tvrtki čiji program koristim pa me gazda ucjenjuje i "ne da" mi programera + nemam psihičke snage više to raditi.

 

4. Kako je moguće (čitam da posvuda piše da je trošak 10.000 kuna) da jedan xyz d.O.o. čije vlasnike znam nije morao ništa platiti - samo nekakve takse u iznosu od cca 1.000 kuna? Rješenje sam o otvaranju i zatvaranju stečajnog postupka vidjela svojim očima. Piše da je iznos imovine kad je bila nova bio 10.000 a da sad nema nikakvu vrijednost, pa prema tome Sudac taj i taj zavrašava stečajni postupak (naravno, nakon onih zakonskih dana kad se čeka uplata vjerovnika od 10.000 kn).

 

Molim Vas pomozite mi praktičnim savjetima...teoriju čitam, ali više ne znam kako je tumačiti. Također molim bez komentara tipa "bilo bi red da se plati" i sl., jer to i sama znam. Boli me duša što moramo u stečaj nakon što smo spucali tisuće i tisuće kuna kredita u taj d.O.o. a sad umire jer ga je država blokirala za pišljivih 35.000 kuna.

I oprostite što se ponavljam s postom, htjela sam biti preciznija.

 

Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija