Jump to content

HRT i Hrvatska pošta - savjet


Heika

Preporučene objave

Studentica sam koja živi u podstanarskom stanu. TV uređaj je u vlasništvu vlasnika stana, ali je i neispravan (gasi se prilikom rada, i uglavnom duže ne radi nego ispravno radi).

U rujnu 2010. su mi na vrata došli djelatnici HRT-a s ciljem naplate RTV pristojbe. Objsanila sam im da imam neispravan TV koji nije moje vlasništvo (nakon što su mi objasnili da pristojbu ne plaća vlasnik stana već vlasnik uređaja) pri čemu su mi (bez računa) htjeli naplatiti zaostatke za prethodne mjesece (iako ne znaju koliko sam dugo u stanu) što sam odbila i objasnila da mi izdaju račun pa ću ja uplatiti kad budem imala novca. Inače, nisam prijavljena kao podstanar. Od tada nisam ni čula ni vidjela ništa što ima veze s HRT-om do jučer.

 

Jučer sam na poštanskim sandučićima u ulazu u zgradu vidjela dvije omotnice koje su ostavljene na vrhu (koje često tako znaju biti ostavljene) i vidjela da su naslovljene na mene: jedna od HRT-a a druga od odvjetničkog ureda koji zastupa HRT. U omotnici od HRT-a stigla mi je opomena za neplaćena prva tri mjeseca ove godine, a u omotnici od odvjednitčkog ureda opomena pred ovrhu za nplaćene račune HRT-u za zadnja dva mjeseca 2010. godine (od 13.5.2011. a rok plaćanja je 15 dana). Problem je u tome što ja nikakve račune do sada nisam dobila. Koliko mogu pretpostaviti: računi su stizali ali kako na sandučiću ne piše moje prezime, već od vlasnika stana, a djelatnici HRT-a su zapisali moje ime, kat i adresu poštar ih je ostavljao na sandučićima za poštu ili u krivi sandučić (kao što to često i radi) gdje ujedno stoje i hrpe letaka koje se svakodnevno bacaju.

 

Ja sam spremna platiti ova tri mjeseca ali i odjaviti TV uređaj (koji je neispravan) i završiti priču s HRT-om,ali kako mogu reagirati na opomenu za plaćanje računa koji mi nikada nisu stigli. Ne želim da mi se gomilaju dugovi (studentica sam i nemam prihoda) jer sve ostale račune uredno podmirujem. Da li mogu pisati kakvu žalbu odvjetničkom uredu, HRT-u (u dopisu ne stoji ništa o žalbi)? Kako dokazati da nisam dobila račune (znam da je poštar kriv jer ih je trebao vratiti natrag pošiljatelju ali kako dokazati)? Koje su mi moguće sankcije ako ignoriram opomenu? Da li postoji način da ne platim sveukupni iznos?

 

Objasnila sam što detaljnije mogu, cifra nije još uvijek velika i želim to riješiti što prije pa molim pomoć, savjet

 

Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija