Jump to content

prevareni


elena84

Preporučene objave

Trebam pravnu pomoć, naime prevareni smo od strane jednog poduzeća koje trebalo slati radnike u Englesku na godinu dana, ispostavilo se da je na kraju čovjek pobrao lovu i zatvorio ured. Plaćali smo po 180€ kao nekakvo osiguranje na radu. Sad mene zanima da li mi kao oštećeni imamo ikakvu ili nikakvu šansu za povratom tog novca, tajnica koja je radila s njim ga je prijavila policiji kao i nekoliko desetaka oštećenih i rekla da se obratimo odvjetniku koji će za neku manju naknadu nas zastupati. Znači zanima me s pravne strane da li uopće ima smisla bacat novce i vrijeme ako ćemo na kraju ostati bez novaca? Unaprijed se zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nažalost nitko vam ne može unaprijed reći kako će završiti neka parnica. odluku na kraju donosi sud. kakvu će odluku donijeti sudac ovisi o cijelom postupku. dokazima....

ako se radi o djelima protiv imovine - krađa, utaja, prijevara... to su kaznena djela, i možete kod Državnog odvjetnika (općinskog) podnijeti prijavu. ako on nađe da postoji elemenata za kazneno gonjenje, možete se pridružiti parnici i ustati za imovinskopravnim zahtjevom (nadam se da imate račune, potvrde ili nešto čime možete dokazati da ste uplatili ili dali novce) pa će sud ako donese osuđujuću presudu i da je vaš zahtjev opravdan, dosuditi vam imovinskopravni zahtjev...inače, može vas uputiti sa imovinskopravnim zahtjevom i u parnicu (građansku)

napominjem sve ovisi od slučaja do slučaja i dokaza.

u svakom slučaju, ako ikako možete, uzmite stručnu pomoć.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija