Jump to content

Ostavinska rasprava-pobijanje ugovora o dosmrtnom uzdržavanju


-luna-

Preporučene objave

Poštovani! Zaključila sam sa ocem ugovor o dosmrtnom uzdržavanju još 2003. godine. Prije par mjeseci otac je preminuo i bila je ostavinska rasprava na kojoj pobijaju ugovor tvrdeći da je ništavan jer nije solemniziran kod javnog bilježnika . Ugovor je potvrđen kod javnog bilježnika u smislu ovjere potpisa a javni bilježnik nas nije upozorio da treba solemnizirati ugovor. Da li se tada to nije trebalo ili je bilježnik propustio tako važnu stvar ,te šta sada napraviti? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve ovisi od kada je Ugovor o dosmrtnom uzdržavanju i kada je ovjeravan. Ako je točan navod da je Vaš ugovor iz 2003. godine, odnosno da je tada ovjeren, onda je bila dovoljna samo ovjera potpisa na tom ugovoru.

Tako da je u tom slučaju ugovor valjan, jer se za njegovu valjanost nije tražila posebna forma niti solemnizacija toga ugovora.

 

Naime od 01.01.2006. godine (Novi ZOO NN 38/05)

Ugovor o dosmrtnom uzdržavanju treba biti sačinjen u propisanoj formi i treba biti solemniziran/potvrđen od strane jevnog bilježnika ili ovjeren od strane suca nadležnog suda, ili sačinjen u formi javnobilježničkog akta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija