Jump to content

Samohrani sam roditelj, zaposlen, problemi sa poslodavcem


Pelikan2

Preporučene objave

Veliki pozdrav!

Nadam seda ima netko tko bi mi mogao pomoč sa nekim savjetom.

Samohrani sam roditelj, živim kao podstanar sa četverogodišnjim sinom, zaposlen sam u jednoj građevinskoj firmi, radno vrijeme mi je ovisno o raspolozenju poslodavca nekad 8-10-ili 12h, zbog dijeteta , ponekd moram izostat sa posla, recimo zadnji put sam izostao kad mi je dijete bilo bolesno imalo je brohitis i jaku upalu grla visoku temperaturu zbog koje sam probdio 3 noči, dijete sam vodio doktoru kod pedijatra, ljecnik mi je otvorio bolovanje da se mogu brinut o dijetetu dok je bolesno, poslodavac me treci dan nazvao i rekao da ga ne zanimaju moi problemi i da ako se ujutro ne pojavim na poslu mogu doč po radnu knjizicu.

Zbog situacije u kojoj jesam, dakle podstanar sam, samohrani roditelj, (bivša ne plača alimentaciju iako je sucki određena, ne pomaže oko uzdržavanje dijeteta) a do posla je tesko doč , morao sam otič radit a dijete je došla moja majka pazit i brinnut se o njemu.

Mene zanima dali ja imam kakva prava, kao samohrani roditelj, sto sve mogu učinit?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ispravak (jednoroditeljska obitelj) da znam da nisam samohrani roditelj, jer moja bivša supruga odnosno dijetetova majka je ziva, ali ona ne skrbi o njemu , iako je sud odredio almentaciju ona je ne plača, niti u bilo kojem obleku pomaže oko dijeteta, ne kupuje mu , odjecu, obuču, hranu ili slicno.

a sto se tice poslodavca, da nema mi pravo prijetit otkazom jer mi je pedijatar otvorio bolovanje da bi s emogao brinut o bolesnom dijetetu , ali poslodavac me treci dan nazvao i rekao ako se sutradan ne pojavim na poslu da mogu doč samo po radnu knjižicu, i šta sam mogao učinit, zamolio sam svoju majku da pazi na dijete dok ja radim, nocu sam probdio skidajuci mu visoku temperaturu a ujutro na posao.

hvala bogu dijete je sad dobro , ali nikad se nezna kad ce se opet tako sta desit da cu morat izostat sa posla da bi dijete odveo doktoru ili slicno.

dali mi jednoroditeljske obitelji imamo ikakva prava i kome se mozemo obratit.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija