Jump to content

hitno molim odgovor


anonimno

Preporučene objave

molim da mi odgovorite kako je moguća razlićitost u vrednovanju(koeficijentu radnog mjesta) radnog mjesta nezdravstvenih djelatnika,npr. dipl.oec u bolnicama obzirom da spadaju u javne službe.Zar se ne primjenjuju kriteriji prema zakonu o plaćama (nn27/2001) kako za zdravstvene tako i za nezdravstvene djelatnike?zdr.djelatnicima se mijenja koeficijent i ugovor o radu postizanjem napretka u obrazovanju.voditelj sam odsjeka,imala sam všs i stekla vss, no izmjena koeficijenta nije izvršena jer tako nije u pravilniku o radnim mjestima.Da li je to ispravno budući u drugim bolnicama na istim radnim mjestima zaposlenici imaju vss i veću plaću.molim hitan odgovor da li je ustanova postupila ispravno ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je pravilnikom propisano da za radno mjesto na kojem vi sada radite treba viša stručna sprema (vjerojatno vama prilagođeno) onda nemate pravo na koeficijent visoke stručne spreme.

Naime, čini mi se da je prema Uredbi o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u javnim službama za voditelja odsjeka potrebna visoka stručna sprema (ima jako puno izmjena i dopuna, ako vam je nužno provjerite u svim izmjenama). Znači da su vama u pravilniku naveli višu jer ste je imali (što baš i nije u skladu s navedenom uredbom)

 

tek po izmjenama pravilnika, odnosno kad bude predviđena visoka stručna sprema možete ostvariti pravo na koeficijent za vss

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ima gomila nepravilnosti budući da je voditelju druge službe dodijeljen koeficijent VSS iako ima SSS kao i još nekima iako nemaju potrebnu stručnu spremu a prema zakonu o drž.službenicima srednja stručna sprema im može biti tek priznata kao VŠS.Ipak čini mi se da se u dogledno vrijeme neće mijenjati pravilnik a ja iako imam zahtjevno radno mjesto koje obavljam odgovorno neću biti adekvatno plaćena.Do izmjena zakona će doći,ali kada?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija