Jump to content

sss = všs = isti koeficijent = javna ustanova


lu888

Preporučene objave

Radim na mjestu sss u javnoj ustanovi i poslodavac me je poslao na fakultet te sam završio 3 godine i stekao všs , višu stručnu spremu i položio propisani stručni ispit za tu spremu ali koeficijent mi je ostao isti jer sam na radnom mjestu sss-a a novog radnog mjesta sa odgovarajučom sprenom za mene u toj ustanovi nikako nema.

 

Da li postoji neki propisani rok do kad mi moraju ponuditi primjereno mjesto s obzirom da me poslodavac slao na školovanje?

 

Postoji li ikakva mogućnost povečanja plače na ovom radnom mjestu na kojem sam sad, sss ?

 

i pošto sam vezan ugovorom sa poslodavcom zbog školovanja koje mi je plačeno, da li mogu promjeniti poslodavca bez posljedica vezanih uz ugovor jer imam obvezu biti u toj ustanovi duplo od vremena školovanja jer inače moram vratiti naknadu za školovanje, jer bi zbog ponude posla u gradskoj ustanovi dao otkaz na sadašnje mjesto

jer mi nisu ponudili bolje radno mjesto i iskoristili moja znanja zbog kojih su me poslali na školovanje

 

Da li bi se mogao nekako zaposliti kod novog poslodavca bez posljedica tj vračanja novaca

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kažete da ste položili stručni ispit za tu spremu?

Stručni ispit se polaže za određeno zvanje, a kasnije se napreduje u viša zvanja što je regulirano pravilnikom o polaganju stručnih ispita i stjecanju višeg zvanja određene struke. Kako ne znam o kakvoj vrsti ustanove se radi, ne mogu Vam točno odgovoriti.

Nije mi jedino jasno kako ste položili stručni ispit za određeno zvanje sa VŠS a da niste radili poslove tog (višeg) radnog mjesta.

Uvjet za polaganje stručnog ispita je jedna godina rada na poslovima i radnim zadacima radnog mjesta za koje polažete sručni ispit.

Malo pojasnite, pa da Vam pomognemo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pismeno (preporučeni i sa povratnicom ili na uruđbeno poslodavca ali da na kopiju pečatom ili potpisom potvrdi primitak pismena)tražiti od poslodavca da vam u primjernom roku osigura radno mjesto za koje ste se školovali kao i polaću .

ako od poslodavca dobijete odgovor da to nije moguće

možete promjeniti poslodavca .

predpostavljam da bi došlo do kršenja ugovora (treba ga proučiti)o preuzetim obvezama u školovanju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

za matovilka

 

Radi se o:

pomoćni knjižničar sss

i knjižničar všs

mislim da po zakoni nije potrebno raditi baš na poslovima za tu spremu da bi se mogao položiti stručni

al u svakom slučaju ja sam pristupio polaganju bez problema i položio za všs

 

za bovu

 

ugovor je standardan

bez obveza da mi moraju ponuditi bolje radno mjesto

ali s mojom obvezom ostanka kod njih duplo od vremena studiranja u protivnom sam dužan platit troškove školovanja

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poslodavac Vam ne mora ponuditi novo radno mjesto niti veću plaću, osim ako niste sklopili takav ugovor. Ukoliko ste potpisali da ćete nakon školovanja koje Vam je platio poslodavac raditi određeni broj godina za njega svoju obvezu morate i izvršiti. U protivnom poslodavac ima pravo tražiti da mu refundirate troškove školovanja koje je uplatio za Vas.

Napominjem da ste i sami napisali da u Ugovoru o radu nema obveze da Vam se ponudi bolje i više plaćeno radno mjesto. Nekada čovjek ne može dobiti baš sve. Nije baš niti fer da VAm netko plati školovanje a da Vi ne odradite svoju obvezu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za djurdja007

 

znam da nije fer da ne ispunim obvezu iz ugovora

ali sam se nadao da ce nakon zavrsetka faksa poslodavac iskoristiti moje potencijale te da cu imati nekakvu mogucnost za napredovanje a naravno i za bolje placen posao

a ovako vec dvije godine neki drugi dobivaju mogucnosti a ja se pitam da idem onda dalje traziti jer moje odricanje i napor skolovanja uz posao a i moja zelja za napredovanje uz trud i rad onda nema smisla te gubim motivaciju i razmisljam o pravno lijeku

pa smatram da iako nije fer od mene al nije fer ni od njih jer cemu iskoristit sredstva za bolji kadar a onda taj kadar ne iskoristit i stimulirat a kod drugog poslodavca bi mozda imao sansu za napredovanje i dokazivanje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za početak na službenim stranicama Ministarstva kulture, pod propisima, pročitajte Pravilnik o uvjetima i načinu stjecanja stručnih zvanja u knjižničarskoj struci (NN 28/11).

Nije mi potpuno jasno zašto Vas je poslodavac školovao, a Vi pristupili stručnom ispitu i položili ga te stekli zvanje knjižničara a sad Vam ne daju ugovor o radu za više zvanje. U mojoj ustanovi takve stvari idu gotovo automatizmom. I stalo nam je da imamo što više stručnim ljudi. Tim više što je tako mala razlika u plaći,za pomoćnog knjižničara imate osnovni koeficijent 0,90 a za knjižničara 1,05.

Ja bih na Vašem mjestu nazvala pravnu službu Ministarstva kulture pa neka Vam oni daju pravni savjet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija