Jump to content

Hitno-Dopis od odv.ureda


kahi

Preporučene objave

Molim Vas pomoć..Dobila sam pismo od odvjetničkog ureda..

 

 

Po nalogu HT-a, a u svezi ovršnog postupka koji se vodi kod JB pod posl.br. xxxx/07, dugujemo glavnicu,kamate,te troškove postupka. Rok otplate je 8 dana, ili dogovor o obročnoj otplati kod odvjetničkog društva. U protivnom slijedi nalog stranke voditi ovršni postupak do potpunog podmirenja dugova, te će biti prisiljeni nastaviti sa ovršnim postupkom što će izazvati dodatne troškove i neugodnosti.

 

Naime imala sam dug za T-mobile ali pošto je prošlo godinu dana od zadnjeg RN slučaj je bio u zastari.DUg je još iz 2008 -T-mobile-pretplata.Nakon što sam zaprimila rješenje o ovrsi žalila sam se da je slučaj u zastari.Nakon pola godine sam dobila rješenje od suda da se odbacuje moj prigovor protiv rješenja o ovrsi pošto eto igrom slučaja nisam stavila vlastoručni potpis.i oni su ga odbacili kao nepotpun.Dalje je bilo navedeno da me sud pozvao na dopunu prigovora ali da ja nisam udovoljila.Nakon odlaska u pisarnicu suda utvrdila sam da ta dopuna prigovora uopće meni nije poslana nego natrag odvjetniku -punomoćniku-T mobile.Napisala sam žalbu i protiv tog rješenja i navela da tu dopunu uopće nisam dobila,tražila sam da se ukine predmet i vrati natrag na ponovnu raspravu.

E sad na kraju dobim taj dopis od odvjetničkog ureda gdje traže da platim ili idem na ovrhu.Molim Vas pomoć .Što da sad napravim..???? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kahi je napisao:

Zar mi nitko ne može pomoći? :-?:-?

 

"Zakukuljeno-zamumuljeno" ukratko.Pročitajte Zakon o ovršnom postupku.....

U krajnjem rješenju mogu Vam sjest na 2/3 primanja (plača-mirovina ili sl.) ali vodite računa o zaštičenim primanjima iz razloga što od 01.01.2011.ide preko FIN-e...itd..mislim da ste upoznati sa novim Zakonom.

Samo ako nije došlo do zastare predmeta,ali sam mišljenja prema gore navedenom da još možete odugovlačit 10.god.,a to Vam se ne isplati.Ako je stvarni dug napravljen od Vaše strane idite na nagodbu i sve 5.

:palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po tome što pišete ispada da je riječ o još jednoj opomeni. Možete odvjetništvu protustranke napraviti odgovor na ovaj dopis i obavijestiti ih o dosad poduzetom te kako smatrate kako postupak nije dovršen, uz to im pošaljite i primjerak posljednje žalbe. Odvjetnik protustranke je ionako trebao obavijestiti sud o pogrešnoj dostavi poziva na dopunu, kad već oni nisu bili u stanju napraviti pravu stvar. Također nije jasno kako misle raditi novu ovrhu za isti dug ukoliko ovaj postupak još nije dovršen, osim ako ne računaju da je u ovom slučaju prvo rješenje pravomočno i ovršno te na temelju njega misle raditi novi prijedlog na temelju ovršne isprave, što ne bi smjeli.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Onda ću poslati faxom dopis i primjerak žalbe.Nije mi jasno kako mogu slati takakv dopis pošto je stvar na općinskom sudu.Jel je to moguće da je to metoda zastrašivanja?i da li je moguće da naprave ovrhu dok je taj isti slučaj na sudu i čeka se odluka općinskog suda?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Zanima me da li netko zna da li se ovrha na nekretninu može provesti ukoliko osoba dužnik nije vlasnik nekretnine nego je to njegova žena i djeca. Žive na zajedničkoj adresi.

 

Naime radi se o mojem ocu koji je već dobio rješenje o ovrsi od HT-a i netko je dolazio popisivati predmete za pljenidbu.

Zanima me da li je to zakonski opravdano iako on nije vlasnik stvari u kućanstvu.

 

Još me više brinu neki veći dugovi koji bi se mogli pojaviti kao ovrhe na nekretninu koja nije njegova iako je prijavljen na toj adresi. Kako se zaštititi.? I da li je to uopće moguće?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija