Jump to content

Evidencija u policiji


anonimno

Preporučene objave

samo pravomoćno rješene stvari mogu (ali i ne moraju) utjecati na sudsku odluku..pravomoćna rješenja se i evidentiraju/vode u prekršajnoj evidenciji..

odgovor ovisi o tome da li je u tom prethodnom slučaju doneseno rješenje, kakvo, i posebno kada je točno postalo pravomoćno...Jer, može događaj biti od prije 5 godina (to bi bilo 2001.), ali neka je sve u vezi postupka trajalo moguće dvije godine (2003.), i neka je doneseno rješenje tek tada, onda bi bilo da u ovoj 2006. nastupa rehabilitacija, ali kada točno, ovisi o pravomoćnosti..

 

evo članak "na tu temu":

 

Brisanje rješenja o prekršaju

 

Članak 247.

 

( 1) Osoba protiv koje je doneseno rješenje o prekršaju ili rješenje o prekršajnom nalogu, rehabilitira se i rješenje briše kad proteknu tri godine od dana pravomoćnosti, uz uvjet da ta osoba u tom vremenu ne počini novi prekršaj. Ne može nastupiti rehabilitacija dok traju zaštitne mjere ili pravne posljedice rješenja o prekršaju.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

rješenje briše kad proteknu tri godine od dana pravomoćnosti

 

neki prek. sudovi imaju problema sa ovom odredbom pa pri uzimanju podataka od okr. pitaju je li prek kaznjavan u zadnje dvije (a ne tri) godine, pa mu se mozda posreci, ako uz zaktjev za pokretanje prek postupka nije prilozen izvadak iz prek evidencije....

(mislim da je tih dvije god iz starog zp-a)

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija