Jump to content

pivo


isabelica

Preporučene objave

Bok,

Molim sve koji bi mi mogli pomoci da mi odgovore na ovo pitanje.Radim u jednom kaficu kao konobarica,i imala sam policijsku posjetu,zele me kazniti jer sam po njima prekrsila pravo tocenja alkohola maloljetnicima,tako sto sam usluzila za jednim stolom grupu gostiju u kojoj se nalazio i maloljetnik.Jesam li preksila zakon??Mogu li me kazniti?Je li piva alkohol??Kako da se odbranim od ovog?Pomozite mi savjetom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

koliko ja znam, za pivo te nemogu kazniti, jer mislim da si u istom sosu kao i ja, mene je neki frajer prijavio jer sam prodala pivo njegovom sinu, ali dok god pivo svrstavaju u prehrambeni proizvod, ja ga mogu prodavati, ako ga stave u alkoholna pića, onda vrijedi ovo za maloljetnike... bar sam se ja na to pozvala...pa je tip odustao, znači, bila sam u pravu... valjda...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala svima koji pokusavate da mi pomognete,ali policija je uvijek u pravu kad to zeli,znamo svi,mene interesira postoji li bilo koji zakon na koji mogu da se pozovem da piva nije alkohol i da piva sa dodacima kao limun(mali postotak alkohola) mogu konzumirati i maloljetne osobe.Ima li tko kakvu ideju?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tako je,sacekat cu prvo da me pozovu,ali osobno mislim da ce me kazniti,jer policajac mi je dosapnuo da ovo nece biti prvi put,znaci sve je organizirano,a protiv toga se ne mogu boriti,niti imam novca da placam njihove usluge,(da me stite)zivim u malom mjestu,gdje ako nemas veze,bolje ti je da umres,jer ti nedaju da radis i zaradis.Hvala jos jednom svim koji pokusavate pomoc mi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

isabelica je napisao:

Na koji cl se odnosi taj prekrsaj?Koji zakon?

Hvala.

 

"Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti"

 

Članak 11. (1) Ugostitelj ne smije usluživati alkoholna pića gostu mlađem od 18 godina.

 

Članak 53.

st.1 Novčanom kaznom od 3.500,00 do 25.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj

ugostitelj , odnosno druge osobe iz članka 3. ovoga Zakona, ako:

stavak.8. uslužuje alkoholna pića gostu mlađem od 18 godina ili ako uslužuje

alkoholna pića protivno propisanoj zabrani

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pazite mislim da se Zakon mijenjao

 

ZAKON O UGOSTITELJSKOJ DJELATNOSTI NN 138/06, 152/08, 43/09 i 88/10

Članak 12. st. (1) Zabranjeno je usluživanje odnosno dopuštanje konzumiranja alkoholnih pića u ugostiteljskom objektu osobama mlađim od 18 godina.

 

Članak 45.st. (1) Novčanom kaznom od 5.000,00 do 100.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj pravna osoba, ako:

(točka 15.) uslužuje odnosno dopušta konzumiranje alkoholnih pića u ugostiteljskom objektu osobama mlađim od 18 godina, u ugostiteljskim objektima u kojima se uslužuju alkoholna pića ne istakne na vidljivom mjestu oznaku o zabrani usluživanja, odnosno konzumiranja alkoholnih pića osobama mlađim od 18 godina, ili ako uslužuje alkoholna pića protivno propisanoj zabrani (članak 12.).

(2) Za prekršaje iz stavka 1. ovoga članka kaznit će se i odgovorna osoba u pravnoj osobi novčanom kaznom od 5.000,00 do 15.000,00 kuna.

(3) Za prekršaje iz stavka 1. ovoga članka kaznit će se fizička osoba novčanom kaznom od 5.000,00 do 15.000,00 kuna.

(4) Za prekršaje iz stavka 1. ovoga članka gospodarski inspektor može fizičkoj osobi, pravnoj osobi i odgovornoj osobi u pravnoj osobi naplatiti novčanu kaznu na mjestu izvršenja prekršaja, u iznosu od 1.500,00 kuna

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija