Jump to content

alimentacija


Zeljko47

Preporučene objave

postovani.od prekida bracne zajednice prije dvije godine redovito placam alimentaciju za maloljetno dijete. zbog potreba djeteta koje se bavilo sportom koji je iziskivao povecane troskove,iznos alimentacije koji sam sam predlozio, jako je velik. kako se dijete vec vise od pola godine ne bavi tim sportom, a i dalje placam isti iznos, zanima me da li taj iznos koji je bio namjenjen za sportsku aktivnost djeteta,a koji je naveden u zapisniku sa rasprave, mogu preusmjeriti u stednju za njegovo skolovanje, posto se kompletan iznos alimentacije i dalje trosi i to ne samo za potrebe djeta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zahvaljujem na odgovoru. kako sam se do sada raspitao, za tuzbu za smanjenje alimentacije nije dovoljan samo taj razlog vec treba doci i do smanjenja primanja te samo uz ta dva uvjeta moze doci do promjene. zanima me da li czss moze uvesti kontrolu trosenja kako bi novac namjenjen djetetu bio stvarno na njega i upotrebljen.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"za tuzbu za smanjenje alimentacije nije dovoljan samo taj razlog vec treba doci i do smanjenja primanja te samo uz ta dva uvjeta moze doci do promjene"

 

Tužbu za smanjenje alimentacije možete podnijeti i "samo" sa tim jednim razlogom, a vjerojatnost da vam se smanji alimentacija, uz dva razloga koje ste naveli,ima malo više šanse od jednog.

 

Ako vam nije problem molio bi vas malo da napišete na koje članke Obiteljskog zakona se pozvala sutkinja prilikom određivanja alimentacije?

To me posebno zanima ako je sudska odluka u pogledu uzdržavanja donesena nakon 01.01.2008.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ova vaša presuda mogla bi biti interesantna u odnosu na neke druge presude. Na PM šaljem vam svoj broj mobitela. Ako ste zainteresirani i ako ste sa područja Zagreba predlažem da se nađemo kako bi proučio vašu presudu i na taj način pomogao drugim roditeljima, a ujedno i vas mogu posavjetovati s obzirom na vaše nedoumice.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani ,

 

molim vas za savjet pošto se ne snalazim u području prava.

Radi se o alimentaciji koju sam nekad primala.

Naime , 01.10.2007 sam diplomirala i sutkinja je smanjila iznos alimnetacije od 02.10.2007, a tek 16.03.2008 se zaposlila, tako da sam do tada primala smanjeni iznos . Vidim da u obiteljskom pravu stoji da je roditelj dužan uzdržavati dijete još godinu dana dok se na zaposli. sada nakon 3 god roditelj me tuži za taj period i traži povrat novc. Zanima me da li postoji kakva osnova po kojo sam dužna vratiti taj iznos.

 

Istovremeno , pošto je dotični izgubio sud te godine, još uvijek ima dugovanje prema meni za troškove koje nije podmirio.

Kakvo pravo on ima potraživati od mene , ako mi istvremeno duguje.

 

Zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija