Jump to content

tko je tu lud


GOGA12345

Preporučene objave

molim pomoć

vlasnici smo zemljišta na kome če uskoro započeti gradnja naravno sve smo papire i dozvole prikupili i papiri tj vlasnički list čist bez ikakvog tereta,ali na čestici se nalazi poljski wc od susjeda koji ga ne želi ukloniti jer u kući nema wc .On traži od opčine veću sumu novca,naravno oni ne pristaju na to nego mu hoče oni napraviti kupatilo u kući ali susjed ne pristaje.građevinska inspekcija mu ne želi srušiti wc jer u kući ga nema iako njegova zgrada ima-kaže inspektorica uporabnu dozvolu automatski ima i wc iako sama inspektorica priznaje da je wc netko zaboravio upisati u vlasništvo ali da samim tim pripada zgradi pa se ne može ukloniti.upučuje me na opčinu i tako redom začarani krug tko je tu lud a tko pametan ,što da radimo da ga srušimo pa napravimo još veče zlo jer tip nije baš normalan ima li tko kakav pametan pravni savjet ili odgovor-pozdrav :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Poštovana,

da ponovim: vi biste trebali graditi kuću na vašoj čestici na kojoj je susjed 'sklepao' poljski wc za koji građevinski inspektor kaže da pripada njegovoj zgradi na njegovoj čestici?

ajmeeeeeeeeee

osim ako taj wc nije izričito naveden u građevnoj dozvoli susjedove zgrade u kojoj se vidi (u situaciji) gdje je smješten (a ne bi smio biti na tuđoj čestici) - rušite!

vi ste zainteresirana stranka te imate pravo na uvid u susjedove dozvole te provjerite stanje!

sumnjam da je netko izdao dozvolu za poljski wc i to na vašoj čestici.

a što se tiče 'normalnosti' tog tipa - ne znam, prosudite sami.

Sretno.

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

GOGA12345 je napisao:

molim pomoć

...ali na čestici se nalazi poljski wc od susjeda koji ga ne želi ukloniti jer u kući nema wc .On traži od opčine veću sumu novca,naravno oni ne pristaju na to nego mu hoče oni napraviti kupatilo u kući ali susjed ne pristaje....

 

Meni je zanimljiviji ovaj dio. Ja bih isto da mi općina sredi kupaonicu ako može, baš se nešto spremam renovirati. Uglavnom sam već izabrao opremu i pločice, samo treba platiti, a kad izračunam koliko treba platiti onda se, iskreno, ne osjećam baš normalno. Dakle, zadovoljavam uvjete. Kome da se obratim? :-D

 

Šalu na stranu, čini mi se da niste u potpunosti opisali situaciju, odnosno da tu postoje još neki faktori.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Poštovani prije cc20-tak dana dobili smo riješenje od građ.insp,da se obustavlja postupak protiv susjeda.Ukratko:iako on nije gradio wc niti je njegov vlasnik nego samo korisnik 70 i neke kada je kupovao stan-nužni smještaj nije se mogla ni građ, dobiti niti uporabna dozvola bez sanitarnog čvora tako da su ti wc izgrađeni 30-tak m od zgrada samim tim i zgrade su dobile uporabnu dozvolu.2002 donešen je DPU uređenja našeg naselja i izvršena parcelacija tako da je taj wc pripao mom zemljištu i naređeno je vlasnicima uklanjanje istih stim da je opčina omogučila proširenje postoječih zgrada.Naravno svi su to napravili tj.večina ovisno o financijama i srušili su te wc sem njega i u stanovima napravili sanitarni čvor.On dan danas ignorira to jer je njemu dobro ,traži naknadu štete od opčine i tek tada bi ga srušio jer mu je problem i septička itd itd.Kada prođe kanalizacija da če ga sam srušiti i o je to po njemu ....Postupak na građ. protiv njega se obustavlja wc ostaje on ga koristi tako što ulazi na moju česticu i nikom ništa Nemaš se kome obratiti građevinka nula ,opčini ne pada na pamet mu isplatiti cc30-tak tisuća kuna nama kažu nečemo to isplatiti tužite nas i ??nikom ništa začarani krug opet mi izvisimo.Eto to je to ukratko pozdravh

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani vidjela sam vaš odgovor sinoć .Nisam išla neko vrijeme na stranicu Legalisa jer smo u radovima kuća je pri kraju još koji dan i radi se krov.Nešto sam sinoć objavila pa ako ste slučajno pravnik po struci ja bih Vam možda detaljnije pojasnila problem i priložila neke papire pa da me posavjetujete.Unaprijed se zahvaljujem .L.P. :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija