Jump to content

tečajne razlike


anonimno

Preporučene objave

Krajem ovoga mjeseca trebalo bi se realizirati moja kupnja stana. Potpisali smo predugovor i ugovor,ovjerili kod javnog bilježnika.U ugovoru piše da će kupac isplatiti prodavatelju putem kredita iznos od 50.000,00 eura u protuvrijednosti kuna prema srednjem tečaju HNB na dan isplate.Nakon tjedan dana mi se javio prodavatelj da bi mu trebala isplatiti tečajne razlike.Ako netko ima slično iskustvo molim da mi da savjet. Pozdrav :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako u ugovoru pise sredji tecaj nbh, onda prodavatelj ne moze nista, ali ako je cijena dogovarana u eur, stvar je korektnosti kupca isplatiti tecajnu razliku. nedavno sam prodao nekretninu, cijena je dogovorena u eur, kupac je isao preko kredita pa je u ugovoru pisalo kune - srednji tecaj nbh, kad su novci legli covjek je sam ponudio i isplatio onoliko novaca koliko su mu u banci rekli da je potrebno da se ta sredstva prebace na devizni racun u eurima (u usmeno dogovorenoj sumi eura).

hocete li vi to napraviti ili ne ovisi o vasoj korektnosti i osobnom smislu za postenje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija