Jump to content

Alkohol (0.67) pomoć!


BMWE46

Preporučene objave

Prije mjesec dana napirio sam 0.67, minus 10% tolerancije, dakle 0.57. Imam 25 godina. Dakle, ne pripadam u skupinu mladih vozača. Dobio sam zapisnik i papir o oduzimanju vozačke dozvole na tri dana. Sada očekujem kaznu. Kolika je kazna i postoji li mogućost zabrane upravljanja vozilom? Jer to je malo više od dozvoljene granice i prvi puta mi se tako što dogodilo. Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u PP sam pitao i dao im svoj zapisnik kako bih znao otprilike sto me ceka. rekli su mi samo da ide kazna od 1000kn + kazneni bod. na to sam pitao hocu li dobiti zabranu upravljanja vozilom, odgovorili su da ne. mozda su kazne stroze za mlade vozace. na stranicam mupa nigdje se ne spominje zabrana upravljanja. ona slijedi tek kada se prikupi 9 negativnih bodova. policija moze u ovakvom slucaju uzeti vozacku na maksimalno 8 dana kao zastitna mjera. ako slucaj ide na sud, sud moze odrediti zabranu na mjese i vise. tako sam ja upoznat sa svime time.

 

hvala vam na javljanju!

 

ukoliko je tko imao nedavno slican slucaj neka se javi tu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kazna je od 1.000 do 3.000 kuna za što se izdaje prekršajni nalog, a prije je bila 1.000 kuna na obvezni prekršajni nalog.

 

Na prekršajni nalog se može izreći zaštitna mjera zabrane upravljanja, za razliku od obveznog prekršajnog naloga.

 

Slijedi sigurna zaštitna mjera zabrane upravljanja koju samo sud može potvrditi, umanjiti ili u potpunosti ukinuti, odnosno može je izreći kao uvjetnu kaznu.

 

Evo sada sam vam iznio neke djeliće iz prekršajne prakse u RH, tako da ste tek sada upoznati sa samo malim djelićem toga.

 

Dežurstvo policijske postaje, kao niti bilo koji djelatnik policije na svom radnom mjestu, ne služi za savjetovanje okrivljenika u prekršajnom postupku.

 

Ja sam danas imao slučaj jedne dame sa približnom količinom alkohola, kaznom od 1.000 kuna i zabranom od 6 mjeseci, naravno sve nepravomoćno izdato u formi prekršajnog naloga na mjestu izvršenja prekršaja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija