Jump to content

Osobna karta i evropa


kookan

Preporučene objave

svi znamo da hrvati u eu mogu boraviti 3 mj. bez vize,,,e sad kako izbjeci ono stambiljanje da se vidi koliko si u eu boravio,,, meni nije jasna jedna stvar----udjes u sloveniju sa osobnom,pa dalje ides npr.za njemacku sa putovnicom u kojoj imas samo izlazni stambilj,,dakle po putovnici nisi vise u eu,aliiiiiiiii mislim da je tu jedna velika rupa u zakonu,jer ko ce znati ako ti udjes u sloveniju sa osobnom,kako ce znati koliko boravis u njemackoj ????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Državljani RH mogu boraviti u državama članicama schengenskog provedbenog sporazuma do 90 dana u 180 dana bez vize na način da graničnoj kontroli pokažu isključivo putovnicu i prijave boravak nadležnom tijelu.

 

Izuzeci su Slovenija, Mađarska i Italija koje zadržavaju raniji sporazum pod uvjetom da ne bude zlouporaba.

 

Ukoliko se broj zlouporaba poveća do neke nepisane granice, radi tih i takvih koji razmišljaju ili još gore čine ono što se vi naveli, svim državljanima RH će ukinuti povlasticu ulaska u susjedne zemlje sa osobnom iskaznicom.

 

Nema rupe u zakonu, već se radi o privremenoj povlastici u našu korist.

 

Prelazak iz Slovenije u Austriju, iz Italije u Francusku i Švicarsku ili Mađarske u Austriju, Češku ili Slovačku bez da ste predočili putovnicu graničnoj službi na vanjskoj granici država schengenskog provedbenog sporazuma jest zabranjeno i kažnjivo.

 

Ukoliko vas zateknu u Njemačkoj bez ulaznog štambilja, vrijeme ulaska će se smatrati zadnji put kada vam je granična služba na vanjskoj granici država schengenskog provedbenog sporazuma skenirala osobnu iskaznicu, a ako ni tog nema, smatrati će se da ste jednostavno ušli van graničnog prijelaza.

 

Takve osobe se prisilno udaljuju i predaju u ruke graničnoj policiji RH.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na kojem god podrucju sengena uhvate takvu osobu,smatra se da je vanjsku granicu sengena prosao ilegalno...na drzavljanima trecih zemalja je da dokazuju legalnost svojeg boravka,ponekad sami moraju zatraziti da im prilikom granicne kontrole policija lupi stambilj da bi dokazali da legalno borave u EU.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija