Jump to content

plaćanje poreza na darovani auto


lopta

Preporučene objave

Molim pomoć.Ako mi svekrva darovnim ugovor da auto da li plaćam onih 5% poreza ili ne? Naime, auto sam kupila prije par godina a nismo napravili prijenos. Star je preko 10 g, a fakat nemam novaca za tih 5% platiti. Zato pitam da li se može napraviti darovni ugovor umjesto kupoprodajnog...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost, smatrate se obveznikom posebnog poreza na rabljenih automobila i u slučaju primanja automobila na dar od svekrve. Naime, ne zadovoljavate uvjet za osobnim oslobođenjem od plaćanja poreza jer niste u odnosu na svekrvu daroprimatelj u prvom nasljednom redu sukladno odredbama Zakona o nasljeđivanju. Ovo proizlazi iz odredbe članka 7. stavak 2. Zakona o posebnom porezu na osobne automobile, ostala motorna voziila, plovila i zrakoplove. Da izbjegnete plaćanje ovog poreza primjereno je da svekrva daruje automobil vašem suprugu. Naime, on zadovoljava prethodno navedeni uvjet za osobno oslobođenje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija