Jump to content

po međuvlasničkm ugovoru


bezgresna

Preporučene objave

trebam(o) pomoć, a kako ste nam dali dobre smjernice kako riješiti problem eto još jednog problema mojih susjeda i mene. radi se o međuvlasničkom ugovoru koje je vijeće suvlasnika doslovce isklepalo doslovce iskemijali prema obrascima nekih tada postojećih. ali sada ada smo se trebali "uhvatiti" za neke članke ugovora ispalo je da on nije dobro napisan. konkretno nije specificirano što i kako se postupa sa zajedničkim dijelovima: za koje poslove konkretno je potrebna kolika suglasnost. također ima još nekih stvari koje nisu točno opisane i nabrojane, a prema svim obrascima koje smo vidjeli moraju biti!

 

što možemo napraviti da bi se taj međuvlasnički ugovor promjenio, poništio ili ?; što napraviti u slučaju da ga neki susjeda tumače i koriste onako kako njima odgovara - jer nije taj problem točno specificiran ?

 

p o m o ć !!!!!!!!

 

 

Editirao moderator.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

G. bezgrešna,

 

niste baš tako bezgrešni, ogrješili ste se o pravila ovog foruma na način da ga uopće niste pročitali ili ste namjerno i svjesno ga išli prekršiti želeći svoju objavu napraviti vidljivijom.

 

Takvim postupanjem samo dobijate intervenciju moderatora, a objava je još manje vidljiva.

 

Greška je bila u dugačkom naslovu u upotrebi velikih slova.

 

Pripazite ubuduće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

žao mi je ako je to ispalo kao namjerno kršenje pravila foruma, međutim pokušala sam olakšati svima onima koji mi(nam) žele i mogu pomoći. Nažalost, po mnogim naslovima tema ovdje se ne može zaključiti o ćemu se radi - a to, priznat ćete i sami, nama koji trebamo pomoć i to hitno, ne pomaže. Naprotiv.

 

Dakle, da ponovim: kako i kada se može mijenjati Međuvlasnički ugovor ? I što ukoliko nije napisan prema na način da precizno određuje sve moguće probleme i "stvari" koje bi trebao sadržavati ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Međuvlasnički ugovor se može promijeniti kad god zaželite, a potrebna je većinska odluka suvlasnika (s obzirom na veličinu vlasništva, dakle više od 50% kvadratnih metara udjela u nekretnini je potrebno za odluku).

 

Što se tiče zajedničkih dijelova MU-om se može propisati kako se njima upravlja, a ako ne piše ništa onda vrijede opće odredbe iz Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima gdje je točno navedeno što spada pod redovnu (većinska suglasnost u odlučivanju), a što pod izvanrednu upravu (100%-na suglasnost).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala !

Da, znam(o) te podatke - ali MU-om nismo specificirali što u slučaju prenamjene prostora.I što kada svatko na svoj način tumači MU ?

Kada MU nije u skladu sa Zakonom?

Mogu li suvlasnici koji nisu bili vlasnici nekretnina u trenutku potpisivanja Ugovora nešto napraviti bez 51% suglasnosti ostalih suvlasnika ?

 

I još jednom Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kada se radi o suvlasničkim dijelovima povezanim s posebnim dijelovima u vlasništvu, MU-om se može prenamijeniti suvlasničke dijelove, osim ako se tom prenamjenom zadire i u vlasničke dijelove (npr. ne možete i ne smijete prenamjenom onemogućiti vlasnika posebnog dijela u korištenju njegova vlasništva).

 

Kada se radi o suvlasničkim dijelovima kao takvima, dakle postoje samo suvlasnički dijelovi koji nisu povezani s posebnim vlasničkim dijelovima, onda nije moguće izvršiti prenamjenu bez 100%-ne suglasnosti suvlasnika.

 

Međutim, sve ovo što sam napisao različito se tumači u tijelima regionalne samouprave i u tijelima državne uprave, tako da biste mogli imati problema s njima, unatoč vašega prava da MU-om prenamjenjujete suvlasničke dijelove. To još uvijek većini odgovornih osoba uopće nije jasno, a država ne želi pojasniti, jer bi sudovi i odvjetnici imali manje posla.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija