Jump to content

Dali kasko pokriva stetu mladim vozacima?!


Detektiv

Preporučene objave

Po zakona o sigurnosti prometa na cestama,mladi vozac se smatra do 24 god.Mladi vozaci ne smiju upravljati vozilom jacim od 77kw...i sada me zanima dali bi mladi vozac koji upravlja vozilom jacim od 77kw dobio ostetu od kasko osiguranja da ima prometnu nezgodu.Sa tim da auto glasi na tog vozaca i da je polica sklopljena na njegovo ime!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

najbolje je pitati kod sklapanja police!!

Ali obavezno osiguranje ( a vjerojatno i kasko) ne pokriva štetu koju je počinio vozač koji nema pravo upravljati vozilom te vrste i kategorije vozila, npr. bez vozačke, mladi vozač, bez kategorije i sl.

Stoga vjerojatno ni kasko ne bi pokrilo štetu!!

i mladi vozač smije voziti vozilo do 80 KW

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kasko je ugovor između dviju strana tu se može napisati svašta, ali bez grubih i radikalnih kršenja osnovnih prava bilo koje strane, jer tada sudovi mogu presuditi potpuno suprotno od onog kako su dvije strane dogovorile.

 

Mladi vozač nije nikakva kategorija vozača, niti je njegova vozačka dozvola nekakva drugačija vrsta vozačke dozvole kakva se ne bi priznavala na osiguranju.

 

Nejasnoća postoji i ona ide na štetu osiguravatelju.

 

Sudovi i sudska praksa je ta koja je dužna dati objašnjenje, a dosad su sudovi prihvaćali osigurateljeve regresne zahtjeve radi šteta koji su počinili mladi vozači, a što logično vuče za sobom i gubitak prava iz kasko osiguranja.

 

Dakle, 99% da kasko ne pokriva štetu mladim vozačima, ali bi se i priklonio savjetu iz odgovora pod #2 da ipak treba pitati kod osiguravatelja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da,kasko nece pokriti stetu...a zasto onda osiguravajuce kuce sklapaju police sa tim vozacima?!Znam jednu takvu osobu koja je sklopila kasko policu a mladi je vozac I vozi auto jaci od 77kw...I on ne zna da mu kasko nece isplatiti stetu ako ima prometnu nezgodu,znaci on je cijelo vrijeme u zabludi!Jel ima osnovu da tuzi osiguravajucu kucu,sa obzirom da su sa njim sklopili policu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Granica je 80 kW.

 

Ukoliko ta polica ima klauzulu da ne vrijedi ako je neka druga osoba (ne osiguranik) počinila štetu, a ima pisani odgovor osiguravatelja da će odbiti isplatiti štetu radi statusa mladog vozača, treba pisano tražiti raskid ugovora i povrat novaca, a ako se i to odbije pisanim putem, tek onda je posao suda da se to riješi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija