Jump to content

pitanje o zaštićenom računu


rujan2011

Preporučene objave

Imam upit vezano za zaštićeni račun.Radim na neodređeno u državnoj ustanovi. Plaća mi je 5200kn i imam redovnih kredita u iznosu rata od 3180kn.Prije skoro 2 godine su mi stigle 4 ovrhe u različitim iznosima. Od plaće ne dobivam ništa jer u mojoj firmi kažu da nemam pravo i da ne mogu otvoriti zaštićeni račun jer sam prezadužena i da se banke i kart.kuće (od mojih ovrha)"prijete" firmi gdje radim da će se za moje dugove naplatiti preko njihovog računa . Takodjer napominjem da mi je na tekući račun stigla zadužnica na iznos od 15000kn. Da li ja imam pravo otvoriti zaštićeni račun i da li u mojoj firmi postupaju po zakonu i da li je to pravno utemeljeno?Da li se moje ovrhe mogu naplatiti s računa firme gdje radim i koliko je to pravno moguće? Unaprijed zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da imate pravo na zaštićeni račun 35,idite u Finu i zatražite zahtjev,jer po zakonu 2/3 plače vam ovrha nesmije uzet,što znači da se taj dio uplačuje na zaštičeni račun,a 1/3 na redovni račun.Budite uporni jer će Vas probat izigrat na sve moguće načine.Zadnjih 10 dana se borim sa finom,bankom...svi peru ruke i prebacuju lopticu jedni drugima.Ne dajte da Vas izmanipuliraju.

l.p.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija