Jump to content

neisplata dodatka


hans955

Preporučene objave

godine 1996 i 1997 sam kao pripadnik hv radio sa timom za razminiravanje u istočnoj slavoniji.kako je to područje bilo još uvijek okupirano radili smo kao civili,(kao pod okriljem mungosa).bilo nam je obečano da uz mjesečnu plaču i polovicu dnevnice dobijemo i dodatak od 1000 dem mjesečno da bi bili izjednačeni s mungosima.

 

kad se to konačno počelo isplačivati jedan dio pripadnika tima je dobio te novce,nekolicina naknadno, a nas oko petnaestak od oko 90 nije dobilo ništa uz obrazloženje da smo mi logistika koja nema pravo na dodatak, iako su u ostala dva tima koji su bili iz drugih brigada svi pripadnici dobili taj dodatak.

 

kako smo se žalili bili su izmišljani kojekakovi izgovori a dodatak su dobili i neki pripadnici koji nisu imali veze s nama.to se sve doznalo naknadno,a zapovjednici su prijetili otkazom onima koji su htjeli uzeti odvjetnika i istjerati stvar na čistac.

kako sam premješten u drugu postrojbu i nisam bio više u kontaktu sa bivšim kolegama tako se stvar polako zaboravila,ja umirovljen,potom obolio(100&invalid bez invalidnosti),bio skoro 5 godina u polukomi,sad se malo oporavio i ponovo mi je ovo došlo do svijesti da smo bili prevareni,jer se to potiho pričalo i prije ali se nitko nije usudio ozbiljnije reagirati radi straha od otpusta iz vojske.kao pojedinci nismo imali nikakve pisane zapovjedi več se sve odvijalo usmenim putem tako da nismo imali nikakvog oslonca za neku tužbu(?).

 

kako se u zadnje vrijeme otkriva sve više kriminalnih radnji pod okrivljem časničkih odora i domoljublja ovo me ponukalo da postavim pitanje vama koji se razumijete u pravne stvari i pravdu da li je u ovom slučaju moguć bilo kakav rasplet makar i poslije 14 godina?da li ima smisla oko ovoga sada kopati i ako ima kome se obratiti bez posljedica. hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kolega Hans ista priča i kod mene pirotehničar GBR razminiravali po lijepoj našoj 95,96,97,98,99, samo dnevnice a nigdje terenske koja je bila propisana zakonom , računaj radili smo u prosjeku 6mjeseci u godini * 175kn *5 godina ?

Zvao Kosoricu ništa prošlo 3 godine zaboravi neko ubro pare a vas ko j...

E ako ima neko iz4GBR mislim da su oni po tom pitanju i pitanju zelenih ugovora potegli pitanje .

Bio u ministarstvu svi minerski dnevnici su se vodili uredno i sve imaju ali nedaju papire .Točno ime prezime svakog od nas mjesta gdje smo radili ali nema podataka o isplatama tako da je to još jedna ljaga na MORH , kao i zakon o roku HRVI

Samo jedna poruka ko ih je... doće sve na svoje samo polako isplivaće sve na površinu! :palacdolje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija