Jump to content

hrt tuzba


opichena

Preporučene objave

ovo ce biti malo duze,ali molim vas pomoc :klanja::klanja:

pocetkom godine sam mami sredivala racune i nasla neke neplacene od hrt-a za 01,02,03/2010,ja sam ih uzela i platila 24.01.2011.god.Zatim je 16.02. doslo od hrt-vog odvjetnickog drustva da je 02.02.2011.donesena odluka o ovrsi od 900kn na koji smo mi ulozili prigovor i napisali da je dugovanje na ime rtv pristojbe podmireno prije odluke o ovrsi i da se ista smatra bespredmetnom,poslali smo kopije racuna na uvid.

nakon toga mama dobiva rijesenje od 02.08 2011.da se rjesenje o ovrsi stavlja izvan snage i ukidaju se provedbe radnje,ali se postupak nastavlja kao u povodu prigovora protiv platnog naloga.Tu je mama morala uplatiti 100kn opcinskom sudu i vratit im nazad uplatnicu,to samo napravili.

 

Zatim prima poziv na sud u 10 mjesecu u kojem stoji sljedece:

 

Dana 16.08.2011. ovrhovoditelj je primio prigovor ovrsenika protiv ovopredmetnog rjesenja o ovrsi kojem isti navodi kako nije obveznik placanja radiotelevizijske pristojbe.(neznam gdje smo mi to naveli,mi mi smo pristojbu platili a zalili se na kamate od 900kn).

Dalje pise.... Navodi iz prigovora neosnovani su i pausalni u cjelosti.Ovrhovoditelj je izvrsio provjeru u svojoj poslovnoj evidenciji te je tom prilikom utvrdio kako ovrsenik u poslovnoj evidenciji ovrhovoditelja nema evidentiranih uplata,a ovrsenik nije dostavio nikakve dokaze o uplatama na koje se u prigovoru poziva.

 

Kako ovrsenik nije niti djelomicno podmirio predmetno dugovanje,a niti ovrsenik u prilog svojoj tvrdnji niti ne nudi nikakav dokaz iz kojeg bi bilo vidljivo kako je podmirio dio potrazivanja ovrhovoditelja,isti je misljenja kakoje prigovor ovrsenika protiv ovopredmetnog rjesenja o ovrsi pausalan i izjavljen iz jedinog razloga da bi prolongirao naplatu potrazivanja ovrhovoditelja.

slijedom svega navedenog ovrhovoditelj predlaze sudu da prigovor ovrsenika odbije kao neosnovan te da tuzbeni zahtjev usvoji u cjelosti,uz naknadu troska ovrhovoditelja ukljucujuci i trosak ovog odgovora od 307.50kn.

 

 

 

evo,pomagajte,kakvu izjavu da mama da na sudu?? sta da radimo,svaki komentar je dobrodosao.....Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kad ste podnijeli prigovor na rješenje o ovsi

trebali ste tražiti da na kopiju prigovora javni bilježnik svojim pečatom i potpisom potvrdi primitak prigovora .

plačene račune za sprno razdoblje imate?

kopirajte ih i (originale čuvajte)predajte sudu

na raspravi .

bilo bi dobro potražiti i kopiju žalbe (prigovora)ako je posjedujete.

 

pozivu suda se treba obvezno odazvati

biti na raspravi i iznijeti obranu.

ako nedođete na raspravu postoji mogučnost da sud uvaži tužbeni zahtjev ovrhovoditelja.

tada ponovo plaćate isti dug + trošak postupka

pošto ste dragovoljno platili dug nije bilo potrebno pokretati ovršni postupak.(to navesti na raspravi)

ovrhovoditelj je kriv za nastale troškove.

 

Predmnjeve

Članak 181.

(1) Ako je izdana priznanica o isplaćenoj glavnici, predmnijeva se da su isplaćene i kamate i sudski i drugi troškovi, ako ih je bilo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

evo da javim kako je proslo na sudu da znate ako kome zatreba....

mama je otisla na sud sa kopijom placenih racuna i primjerkom zalbe.na raspravi zastupnica iz hrta je inzistirala da mama plati sve troskove(onih 900kn + jos sudskih 300kn) mama je izjavila da je dobrovoljno platila racune prije nego je doneseno rjesenje o ovrsi i da smatra da nije duzna platiti tih 900kn i da su ovi troskovi suda nastali nepotrebno jer nije bilo potrebe za tuzbom i da sudske troskove treba platit hrt.. sutkinja je donjela rjesenje u maminu korist i naplatila joj samo kamate od 28kn,jer nisu racuni podmireni na vrijeme..ostalo je sve odbaceno-HVALA BOGU

pozzz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija