Jump to content

Legalizacija kuće sagrađene 1967 god


Lela77

Preporučene objave

Molim pomoć!

Majka mi je u naslijeđe dobila staru kućicu koja je sagrađena 1967god no ista nije ucrtana u knjigama, te se posjed vodi kao okućnica s oranicom. Pri upitu u katastru rečeno mi je da majka mora ishodovati svu potrebnu dokumentaciju, građ., lokac. dozvolu, izraditi elaborat postojećeg objekta... da ne nabrajam dalje, i da ne spominjem koliko to sve košta, za objekat koji nam doslovno koristi samo za odmor. Zar je moguće da nema nekog drugog načina za legalizaciju tako starog objekta? Pomozite molim vas...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

 

Kuća sagrađena prije 15.veljače 1968. smatra se da je legalno sagrađena , no Vi za taj objekt trebate u Uredu za urbanizam mjesta gdje se objekat nalazi podnijeti zahtjev za izdavanje potvrde da je objekt legalno sagrađen .

Uz zahtjev trebati ćete i izjavu 1 ili 2 svjedoka ,koji će svjedočiti da je taj objekat zaista postojao prije citiranog datuma .

Izjava treba biti ovjerena kod javnog bilježnika i tu izjavu ćete priložiti uz zahtjev.

Uredi za urbanizam trebali bi imati tiskanicu zahtjeva ,no u koliko nemaju tada trebate sami napisati zahtjev i detaljno napisati na kojoj k.č. zk.ul K.o. mjestu ,koje je površine objekt i godina izgradnje .

Osim svjedoka kao dokaz možete predložiti vještačenje starosti materijala .

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Poštovana,

građevine izgrađene prije 15. 2. 1968., a za koje ne posjedujete pravomoćnu građevnu dozvolu niti uvjerenje od katastra da su iste evidentirane kod njih prije tog datuma, mogu se legalizirati ishođenjem uvjerenja o vremenu građenja građevine što opisuje čl. 330. Zakona o prostornom uređenju i gradnji (NN 76/07, 38/09, 55/11 i 90/11).

Za tu legalizaciju trebate snimku postojećeg stanja od arhitekta, uvjerenje od katastra da vaše građevine nisu evidentirane kod njih prije 15. 2. 1968. te izjave 2 svjedoka o vremenu građenja građevina. Sve je to prilično jeftino i brzo, ne plaćaju se komunalni i vodni doprinos, a postupak kod upravnog odjela je neupravni, znači nema stranaka u postupku niti eventualnih žalbi. To vam uvjerenje mijenja i građevnu i uporabnu dozvolu te s istim uknjižujete građevinu u katastar i zemljišne knjige.

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija