Jump to content

T- com bezicni internet


swanna

Preporučene objave

Poštovani,

 

 

 

Na Vas se obraćam za savijat zbog pripremnog ročišta koje me čeka zbog neplaćanja računa T-comu za bežični internet Web and Walk. U prvom krugu nakon moje pritužbe, sud u Bujama je donio odluku da ovrha nije punomoćna. Nakon nekoliko mjeseci dobila sam poziv za pripremno ročište na sudu u Bujama zbog računa koji sam osporavala.

 

 

 

Krajem 2007 potpisala sam ugovor za bežični internet na dvije godine, odlučila sam se za paket u vrijednosti (prijenos podataka) 200 kn. Nakon što prvi i drugi mjesec nisam dobila račune za uslugu, osobno sam se uputila na T-com da bi vidjela zašto računi ne stižu i platila kod njih obadva računa ukoliko je moguće bez dospjelih racuna.

 

 

Tamo sam saznala da za 2 mjeseca korištenja bežičnog interneta moji računi iznose skoro 5 tisuća kuna.

 

(**Moram napomenuti jos da sam student i u vrijeme dospijeca racuna sam se lijecila od depresije. Potvrdu o lijecenju sam prilozila sudu.)

 

 

 

Prilikom potpisivanja ugovora gospođa mi je objasnila kako fukcionira usluga s prijenosom podataka, te sam je također upitala da li se internet troši ukoliko ga ne isključim i stavim otvorenu stranicu. Odgovorila je negativno. Internet sam imala uključen i kada nisam surfala, te me zanima da li se je moglo dogoditi da je netko drugi koristio moj signal (čitala sam dosta o diler-ima koji mogu koristiti T-comove signale). Moram napomenuti da sam pazila koliko trošim te nisam skidala filmove i slično.

 

Nakon upita službenice T-coma na koji način sam mogla ja sama provjeravati koliko trošim te prestati koristiti internet kada bi dosegla 200kn, jer priloženi proram nije sadržavao provjere (kao kod Vip bežičnog interneta u to vrijeme), gospođa mi je odgovorila da sam za informaciju stanja na računu trebala zvati službu za korisnike.

 

 

Ugovor sam željela raskinuti kako nebi imala novi neocekivan velikih racuna ali to nije bilo moguce. To je bio moj drugi pokusaj raskidanja ugovora, prvi pokusaj bio je dan nakon potpisivanja ugovora kada sam shvatila da njihov uredjaj ne radi na mojem kompjuteru, ugovor niisu htjeli raskinuti (to je rezultiralo slanjem kompjutera na 2 servisa na moj racun), receno mi je da za to nemam dokaze jer nisam zahtjevala zapisnik istog dana kada sam htjela vratiti uredjaj i prekinuti ugovor.

 

Zanima me s obzirom da sam kasnije naišla na slične slučajeve na internetu i čula slična iskustva korisnika, da li imam osnovu za osporavanje duga te da li možda vi znate način na koji bi se mogla braniti na ročištu ili ako dodje do sudskog procesa jer si nažalost ne mogu priuštiti odvjetnika. Ukoliko dug moram platiti dali se je moguce na rocistu dogovoriti za placanje na rate duga na poseban racun namjenjen samo tome, glede na moju financjusku situaciju dug nisam u mogucnosti isplatiti i strah me je kakva moze biti presuda. Zanima me da li je moguca zatvorska kazna cega se najvise bojim.

 

 

Unaprijed zahvalna na odgovoru,

 

Swanna

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najpovoljnije po Vas je da zatražite nagodbu sa Davateljem usluga mobilnog interneta.

 

Naime, sustav za naplatu funkcionira gotovo besprijekorno, ako i dođe do neke greške u obračunu, ona se provjerom zapisa (logova) vrlo brzo može otkriti. Ovoliki ostvareni internet promet može biti posljedica nekog zlonamjernog softvera u računalu (trojan i sl.), raznih servisa za automatsku nadogradnju (Windows update i sl.).

 

prvi pokusaj bio je dan nakon potpisivanja ugovora kada
sam shvatila da njihov uredjaj ne radi na mojem kompjuteru,
ugovor niisu htjeli raskinuti

 

imate li kakav dokaz za ovo? pomoglo bi.

 

Znači preporuka: tražite nagodbu oko iznosa duga. Zatvora nema.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija