Jump to content

grijanje


markun

Preporučene objave

lijepo vas molim za odgovor...održavale su se zgrada grijanjem na temelju ugovora sa predstavnicima tih zgrada.

jedan od stanara ne želi platiti malo veći dug i napisao je u žalbi da on za vrijeme dok su se drugi stanovi opskrbljivali grijanjem nije bio u tom stanu, kao i također da je stan preuređivao u to vrijeme i nije bio sposoban za useljenje..

Da li se on na taj način oslobađa od obveze plaćanja grijanja i može li to uopće tako ?

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bovu, ova odluka Ustavnog suda govori o nečem sasvim drugom, kotlovnica ili grijanje se održavalo i za njegove potrebe znači on se nije isključio sa grijanja?

Nešto drugo bi bilo da je on uveo etažno centralno grijanje znači nema više potrebe za zajedničkim grijanjem i bilo uludo bacanje novaca u nešto što više neče koristiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

hvala na odgovorima.

dotični neplatiša je navodno usmenim dogovorom sa predstavnikom zgrade se dogovorio o isključenju jer je poslije uveo vlastito etažno grijanje.

Prema Općim uvjetima za opskrbu toplinskom energijom čl.31. predstavnik stanara trebao je to dozvoliti na temelju odluke svih suvlasnika.

Sad me zanima je li ta odluka morala biti u pisanoj formi(što je i logično), jer je neplatiša nema, već se poziva na svjedoke kako će to potvrditi.

Jer ako je on i uveo vlastito etažno grijanje o tome nije nikoga izvjestio i mislim da treba platiti dug i prije uvođenja etažnog i onaj do podnošenja prijedloga za ovrhu, a uostalom trebao bi i dokazivati uvođenje etažnog i njegov datum...

Molim vas za savjet

hvala najljepša

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

radi se o tome da dotični stanar nije plaćao grijanje jer kao nije imao radijatore u stanu za utuženo razdoblje i da je tada radio preinake u stanu i kasnije se izdvojio iz sustava. Čak se pozvao na ročištu i na stav županijskih sudova kako to u praksi dopuštaju. Sad me zanima s obzirom da isti nije pribavio 100% suglasnost, da li su Opći uvjeti o isporuci topl.energije čl.30. dovoljni da mu se obori tvrdnja, ili trebam još nešto?

Najljepša hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

trebali bi biti dovoljni, ali još bitnije bi vam bilo tražiti od firme koja vam daje uslugu grijanja na osnovu čega su oni njega iskopčali iz sustava grijanja-bez suglasnosti svih suvlasnika 100% ne mogu nikog iskopčati, u mojoj zgradi je samo jedan poslovni prostor iskopčan i to samo zbog toga jer je prije 31.12.2008. godine bio iskopčan sa zajedničkog grijanja. A isto tako ako imate kotlovnicu za grijanje zgrade onda grijete i zajedničke prostorije(stepeništa,hodnik itd.)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija