Jump to content

trajanje ostavinske


lu22

Preporučene objave

molim za pomoć!

ja sam jedna od stranaka (ima nas ukupno 4) u ostavinskom postupku koji se odugovlači od 2000. godine. zbog velike udaljenosti mjesta mog stanovanja od suda (ja u rijeci a sud u dubrovniku), nisam dosada dolazio na rasprave, jer u biti ja prihvačam ostavljenu oporuku pokojnika i bilo kakvu odluku suda koje su dosada bile presuđene, jer je vrijednost ostavine u biti jako mala. u tih 11 godina čak dva puta predmet je bio na županijskom sudu na rješavanju žalbi (ja se nisam žalio), te ga evo sad u ovoj 2011. godini ponovno na općinskom. problem je u tome da se u ovoj godini ročište čak 4 puta odgodilo, za prosinac je zakazano najnovije ročište, 5 po redu u ovoj godini. o razlozima odgoda ne znam ništa-samo poštom dobijem poziv za iduće ročište. pitanje glasi: šta da se radi kako nebi opet došlo do odgađanja? dali ima smisla pisati predsjedniku odjela i predsjedniku suda za intervenciju jer ovo zaista nema nikakvog smisla. molim za savjet!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na odgovoru,

međutim što ako ja zatražim "naknadu" od višeg (županijskog) suda zbog predugog trajanja postupka, a u međuvremenu dok viši sud rješava taj moj zahtjev, ipak bude donesena pravomoćna presuda u tom spornom ostavinskom postupku na nižem (općinskom) sudu. dali i u tom slučaju dobivam novčanu naknadu ili ne?

unaprijed zahvaljujem na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija