Jump to content

Ovrha bez najave


zwizdan007

Preporučene objave

Neznam da li se itko susreo sa ovakvim ili sličnim problemom, ali trebao bih pomoć.

 

Naime, kao obrtik, 2008. godine, uzeo sam kombi kod Unicredita na operativni leasing. Nakon 15 mjeseci, auto im vraćam jer mi više ne treba, u besprijekornom stanju i redovno servisiran.

 

Jučer mi je, bez ikakve obavijesti od strane leasing kuće, banke ili fine, ovrhom uzeto 6.700 eura sa mog deviznog računa, a na pitanje leasing kući zašto, rečeno mi je da su oni auto prodali ispod tržišne cijene i da meni uzimaju razliku do tržišne!?

 

Mislin tako oni mogu auto prodat i za 1 kunu i od korisnika leasinga naplatit ovrhom punu cijenu, a neko dobije auto besplatno!!!

 

Da li ja imam u ovom slučaju kakva prava koja mogu tužbom izboriti, odnosno da li ovo oni smiju napravit?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...
  • 5 tjedna kasnije...

Poštovanje,

 

moram priznati da kad sam čitala Vaš post da nisam bila sigurna da li sam ga ja napisala ili ne jer ja imam ma skoro u dlaku isti problem. Samo mu nisu ništa zapljenili jer nisu imali šta. Da li ste se pomakli sa te točke koju navodite u postu ili nema ništa novo?

 

Najljepše zahvaljujem.

Srdačan pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Pravi covjek za ovaj Vas slucaj! :palac: taj odvjetnik...

Drzimo Vam palceve da sve zavrsi u Vasu korist!

Evo se i mi spremamo ici u Zg, uzet odvjetnika, jer uci u zgradu Unicredita je ravno pokusaju ulaska u Bijelu kucu....strasno....niti sastanak covjek sa njima ne moze dogovoriti....:jok:

Znam da nije uobicajeno, ali eto zamolit cu te Zwizdane ako mozemo dobiti tvoj broj telefona da se cujemo, razmjena iskustava bi nam mozda pomogla u rijesavanju ovih nasih zavrzlama, pa mozda i taj Vas odvjetnik ako je voljan da uzme i nas slucaj, jer ocito da covjek zna postupanja u ovim slucajevima. Inace nasa mail adresa je montysanseven@gmail.com.

:hvala: i :palac::palac::palac:

Pozdrav iz Rijeke

Sandra i Roberto

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Ovrha mi se vršila redovito preko plaće administrativnom zabranom. Prošli mjesec fina mi je blokirala račun i povukla sredstva sve do lipe iako je pbz od plaće uzeo svoj dio. Postanar sam plaća mi je oko 2500 i moram plaćat stan jer nemam gdje iz razloga što su me starci ostavili. Dan iza nakon što mi je plaća sjela na račun napravio sam reklamaciju koju sam odnio u finu uspio sam jedva izvuć plaću tek nakon 3 tjedna skoro pa je već i druga sjela. Sad kad je sjela druga plaća uplaćeno mi je prvo na zaštićeni račun onaj dio za mene pošto imam netbanking. Gledam ja koliko su mi odbili s tekućeg kad ono nije još nije ni uplaćeno tek kasnije nakon 3 dana iza plaće je sjelo na tekući. Tjedan dana nakon plaće dobio sam platnu listu kad ono piše pbz ovrha odbijeno oko 766 kn i vidi se da je na tekući uplaćeno oko 760 kn koje su povučene za ovrhu. Nazovem ja računovodstvo i kažu mi neki broj kroz još neki broj i broj kredita i navede mi da se duplo odbilo i da odem u finu jer računovodstvo firme vrši naloge po fini odnosno banci što da radim ??? sutra idem u finu ali mislim da će me samo šaltat fina banka firma i tako u krug.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija