Jump to content

Online trgovina


niramn

Preporučene objave

Pozdrav,

 

Molio bih pomoć vezano za otvaranje internet trgovine.

 

Robu bi uvozio iz EU, držao na skladištu do prodaje, neprehrambene proizvode (roba tipa igračke).

Otvorio bih d.O.o. za trgovinu i usluge.

Na DZS bi prijavio primarno prodaja putem pošte ili interneta.

Tvrtka ne bi imala zaposlenih budući da sam ja stalno zaposlen u drugoj tvrtki.

Iznajmio bih od svog oca potkrovni dio obiteljske kuće kao sjedište tvrtke.

U istoj obiteljskoj kući i ja živim u drugom stanu.

Budući da za prodaju putem pošte ili interneta Ured za gospodarstvo zahtjeva MTU za skladište, iznajmio bi poslovni prostor / skladište u koji bi došao jednom dnevno pregledao narudžbe i poslao robu kurirskim službama.

 

Pitanja:

 

1. Ukoliko uzmem u podnajam skladište od tvrtke koja ima rješenje o MTU, da li trebam tražiti drugo izdavanje rješenja? Ako koristim njihovo rješenje o MTU, da li se trebam prije početka obavljanja djelatnosti prijaviti u Ured za gospodarstvo?

 

2. Trebam li iznajmljeno skladište prijavljivati kao poslovnu jedinicu u Poreznu upravu ili u Ured za gospodarstvo ili DZS? I sjedište i skladište bi bili u Zagrebu.

 

3. Budući da sam stalno zaposlen od 08-16h, ukoliko državni inspektorat dođe u sjedište ili u skladište kako će obaviti inspekcijski nadzor ukoliko nema mene (odgovorne osobe)?

Isto tako ukoliko iznajmim za skladište dio prostora u firmi koja ima ured i skladiste na istoj adresi (pitanje 1.), ako dođe inspekcija da li oni mogu izvršiti nadzor ukoliko mene (odgovorne osobe) nema na lokaciji? Pretpostavljam da u slučajevima kad tvrtka nema zaposlenih, ukoliko i državni inspektorat izlazi na teren prije toga nazovu ili se najave pismeno?

 

4. Da li na mjestu gdje se obavlja djelatnost mora izvjesiti radno vrijeme? Kakvo radno vrijeme napisati ako nema zaposlenih i ni u koje vrijeme nece biti moguce tamo zateci odgovornu osobu? Drugim riječima, neće biti stalnog radnog vremena, već po potrebi.

 

5. Ukoliko naručim i uvezem robu prije nego što riješim pitanje skladišta i robu držim u sjedištu (stanu – nema rješenja o MTU), kolika je vjerojatnost da će doći inspekcija u prvih mjesec dana, pretpostavljam da prvih pola godine nikom ne dolaze? Kolike su kazne za držanje robe u prostoru koji nema rješenje o MTU? U ovom slučaju mom stanu.

 

Zahvaljujem na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pomoć!!!

 

 

Da opišem situaciju:

 

želio bih otvoriti internet stranicu na kojoj mislim prodavat razne usluge, stranica istovjetna Kolektivi, Kupi me.... Međutim, našao sam u zakonu da ukoliko se namjeravam time baviti moram otvoriti turističku agenciju budući da prodajem turističke aranžmane, te mi time troškovi enormno rastu(najam poslovnog prostora, mora biti zaposlena osoba koja ima dozvolu za voditelja poslovnice, režije). Mislio sam da je dovoljno registrirat poduzeće na kučnu adresu i raditi od doma budući da je to internet trgovina. Ima li neko bilo kakvu ideju kako zaobići te propise i početi obavljati taj posao bez otvaranja turističke agencije?

 

Unaprijed hvala!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija