Jump to content

Građevinska dozvola??


damrod

Preporučene objave

Prije svega lijepi pozdrav svima!

 

Naime, zanima me odgovor na iduće pitanje... Imam kuću koja ima potkrovlje sa vanjskim stepenicama, kuća je građena 1968. godine, i ima svu potrebnu dokumentaciju (građevinsku dozvolu )koja je tada bila potrebna...

Sada bi ja želio urediti to potkrovlje, htio bi napraviti "visoko potkrovlje" visina krova bi ostala ista kao i sada, samo bih bočne zidove podignuo za otprilike 50cm.. Zanima me jeli taj posao zahtjeva ponovno vađenje građevinske dozvole i plaćanje ostalih troškova?? Te jeli potrebna suglasnost prvih susjeda za obavljanje tih radova?

 

Unaprijed zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

 

tako je, potrebna vam je dozvola za rekonstrukciju koju planirate napraviti.

Susjedi su stranke u postupku izdavanja rješenja o ovjetima građenja ili lokacijske dozvole (ovisi što ćete ishoditi ovisno o građevnoj bruto površini zgrade) te vam oni ne izdaju nikakvu suglasnost, već ih se kao stranke upoznaje sa vašom namjerom, te se na izdane dozvole imaju pravo žaliti. No, kako se spomenute dozvole izdaju u skladu s dokumentom prostornog uređenja, a vaš zahvat bi bila rekonstrukcija unutar postojećih gabarita zgrade, mišljenja sam da susjedi, u slučaju žalbe, najvjerojatnije ne bi imali valjano uporište.

 

Ali, govorim općenito, s detaljima nisam upoznata.

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija