Jump to content

sudužnik i solidarni dužnik


montizg

Preporučene objave

Molim vas,tko zna,razliku između sudužnika pri kupnji stana tj.podizanja stambenog kredita i solidarnog dužnika?Koji od njih ukoliko nisuu sinonimi,ima ulogu da ukoliko ja ne plaćam rate kredita on to mora činiti.Negdje sam pročitala da banka može naplatiti ratu od koga god želi ili dužnika ili sudužnika ttj.solidarnog dužnika,a to ne želim.zanima me koji termin pokriva onu osobu koja mora plaćati rate samo onda ukoliko to dužnik ne može,i koja od tih osoba svojom visinom plaće može povećati visinu kredita?

f,mollim pomoć,:)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 godina kasnije...

Solidarni (su)dužnik odgovara za cijeli iznos kredita vjerovniku ukoliko on odluči da svoju tražbinu namiri od njega.

 

Naknadno onda, taj isti (su)dužnik može od drugog (glavnog) dužnika regresno potraživati iznos koji otpada na njega, a kod jamstva, a što pretpostavljam da je i kod vas slučaj (solidarni ste jamac odnosno jamac-platac), može potraživati sve što je isplatio zajedno sa zateznim kamatama i naknadom eventualne štete koju je time jamac pretrpio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jos jedno pitanje ako moze. Ja sam zaposlena na određeno, zamjena do povratka osobe na radno mjesto. Mogu li ja uopce biti solidarni duznik? Na papiru koji je teta iz banke dala kod djela koji treba ovjeriti tvrtka stoji kako oni trebaju potvrditi da sam ja njihov zaposlenik na neodređeno, da nisam pred otkaznim rokom.. Ja iskreno smatram da skola to s takvim navodom nece ovjeriti jer nije istinit. Teta u banci zna da sam zaposlena na određeno.

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija