Jump to content

istek prometne dozvole i kazna 700 kuna


steva

Preporučene objave

Molim da mi netko pomogne kako rješiti problem. Naime nisam na vrijeme produljio prometnu dozvolu za traktor nego sam obavio registraciu (tehnički i osiguranje)mjesec i pol kasnije(točnije 05.11.2011.g),a nisam po isteku registracije odjavio vozilo pa sam zbog toga dobio kaznu od 700kn danas (29.11.2011.g). Imam pravo prigovora policijskoj stanici pa neznam kako to sročiti i što navesti.

Nije mi bila namjera počiniti prekršaj jer imam još 4 vozila koja redovito registriram nego sam na ovome napravio previd pošto se ne koristi često.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Elementi prekršaja očito postoje, nema svrhe poricati prekršaj.

 

Dobili ste obvezni prekršajni nalog iz nadležne policijske postaje, oni nemaju ni pravo ni uvjeta pisati upozorenja kao policajac na terenu.

 

Pišite prigovor u kojem priznajete prekršaj, ali od suda tražite da vas oslobodi kazne (čl. 38. st. 4. Prekršajnoh zakona) jer niste upravljali tim vozilom kojemu je istekao rok važenja prometne dozvole, niti ste ga koristili u javnom prometu, te ste izvršili svoje obveze prije korištenja i čak i prije nego što ste zaprimili kaznu od policije.

 

Sud će imati dostavnicu sa točnim datumom kada ste zaprimili pošiljku.

 

Sud vas može osloboditi kazne, može umanjiti kaznu, a može je i potvrditi i uračunati troškove prekršajnog postupka.

 

Prigovor napišite sami, predajte u policijsku postaju koja je izdala prekršajni nalog i obvezno priložite presliku prometne dozvole tog vozila.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Izgleda da to šalju kako kome,ja sam prije par godina bio dobio samo opomenu da ako ne odjavim vozilo da ću dobiti kaznu od 700 kuna al nisam odjavio odmah i nisam dobio kaznu,prošlu godinu sam bio bez tehničkog (nisam odjavio vozilo)punih 5 mjeseci i nisam dobio nikakve opomene i ništa,kaže mi jedan frend koji radi u osiguranju da to prijavljuju osiguravajuće kuće ako je nekome istekao tehnički a nije ga produžio,posebno je naglasio za jadransko osiguranje eto da znate

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

,kaže mi jedan frend koji radi u osiguranju da to prijavljuju osiguravajuće kuće ako je nekome istekao tehnički a nije ga produžio,posebno je naglasio za jadransko osiguranje eto da znate
Ne treba nitko ništa prijavljivat jer prvo ni ne znaju da je nekome istekla prometna jer može bez njihove suglasnosti promjenit osiguravatelja i legalno produžit prometnu na vrijeme (ja sam jednog mojeg u sred godine odjavio a poslali su mi obavijest da mi ističe tehnički i da dođem produžit plolicu-nisu znali za odjavu).Policija može sa par tipki na tastaturi vidjet sva vozila koja nisu produžila prometnu i onda dalje sama postupat-slat obavijesti i kazne.A to rade samo u slučaju da se "ima viška vremena".
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija