bellastella objavljeno: 29. studeni 2011. Dijeli objavljeno: 29. studeni 2011. Poštovani, Molim vas pomoć. Prodajem zemljište sa zgradom.Ispostavljam račun R-1 gdje je vrijednost zemljišta xx vrijednost zgrade xx porez 23% na zgradu __________________________ ukupno Porezna referentica mi je vratila račun jer nisam iz vrijednosti zgrade izuzela vrijednost zemljišta ispod zgrade i dodala ga preostalom zemljištu. Ja to u literaturi nisam nigdje našla. Je li ona u pravu? Puno hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
tanjarac odgovoreno: 1. prosinac 2011. Dijeli odgovoreno: 1. prosinac 2011. Znam da je postojao neki pretpotopni zakon u bivšoj državi po kojem je kuća bila privatno vlasništvo,a parcela ispod nje društveno.Hvalabogu,zakoni su se u međuvremenu izmijenjali,ali kakvo ti je stanje u zemljišnim knjigama?Da se žena ne kači nato?Jel kuća zavedena u zemlj. knjigama? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bellastella odgovoreno: 2. prosinac 2011. Autor Dijeli odgovoreno: 2. prosinac 2011. Da, ima svoj broj u katastru.Radi se o posl.zgradi. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
tanjarac odgovoreno: 2. prosinac 2011. Dijeli odgovoreno: 2. prosinac 2011. još si provjeri dal je isto stanje u gruntovnoj,te dal je isti vlasnik zemljišta i zgrade,te da nema kakvih čudnih bilješki,, Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
trpko1 odgovoreno: 8. veljača 2012. Dijeli odgovoreno: 8. veljača 2012. Koliko sam uspio razumjeti ovdje se kod kupnje stana radilo u novoj zgradi. Prilikom kupnje toga stana u ukupnoj cijeni je sadržana i cijena (vrijednost)pripadajućeg zemljišta i komunalnog uređenja koji ne podliježe plaćanju poreza na dodanu vrijednost već porezu na promet nekretnina od 5 %. Tako je sad kod prodaje u istom tom postotku trebalo razdvojiti dio koji se odnosi na vrijednost oporezivu porezom na dodanu vrijednost i dio oporeziv porezom na promet nekretnina. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.